Showkoor Rise Up ontvangt een 1e prijs

Op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd won Showkoor Rise Up een 1ejury prijs. Voor de meisjes was het een echte thuismatch.Showkoor Rise Up ontvangt een 1e prijs

06-05-2018 12:12 – Ingezonden door Redactie

Op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd won Showkoor Rise Up een 1ejury prijs. Voor de meisjes was het een echte thuismatch. Er was enorm veel belangstelling want de grote zaal van Dommelhof barstte uit zijn voegen. Bij een jury optreden moet men zich houden aan heel specifieke regels, zo moet ieder koor een opgelegd nummer zingen. Dit jaar was dat ’t Ros Beiaard. Het showkoor had daar een eigen versie van gemaakt en dat werd blijkbaar erg op prijs gesteld door de jury. Wel was het showkoor iets beperkt in de ruimte die ze normaal nodig hebben op het podium maar ze hebben zich daaraan aangepast. Een welverdiend applaus kwam er na de show voor het hele koor, dirigente en oprichtster Karin Lauwers, toetsenman en mededirigent Axel Freier en de choreograaf Sander Camps. Ze zijn duidelijk klaar voor het WK voor koren in Zuid-Afrika waar ze deze zomer naartoe gaan.

Powered by Blog Grabber