Sinterklaas bij Bij Bartje

Donderdagavond was het dan eindelijk zover! Sinterklaas bracht de kindjes van Bij Bartje een bezoek. Dat Sinterklaas niet wist dat de kindjes hem zouden ontvangen bij De Wielerbaan i.p.v. Bij Bartje, zorgde…Sinterklaas bij Bij Bartje

07-12-2018 15:23 – Ingezonden door Redactie

Donderdagavond was het dan eindelijk zover! Sinterklaas bracht de kindjes van Bij Bartje een bezoek. Dat Sinterklaas niet wist dat de kindjes hem zouden ontvangen bij De Wielerbaan i.p.v. Bij Bartje, zorgde nog even voor paniek! Hoe konden de kindjes Sinterklaas bereiken? Niemand wist het telefoonnummer van Sinterklaas, zelfs de 2 pieten niet! En het pepernotenspoor was ondertussen ook al helemaal weggespoeld door de regen! Héél hard sinterklaasliedjes zingen, dat zou er vast voor zorgen dat Sinterklaas de kindjes hoorde vanuit De Wielerbaan. De deur werd tijdens het zingen goed in de gaten gehouden maar Sinterklaas en hoofdpiet kwamen ineens via de keuken de zaal binnen gestapt! Sinterklaas mocht snel plaatsnemen in de speciale stoel die voor hem klaar stond. Ondertussen dansten alle kindjes de ‘pepernotensamba’ waarmee het grote feest werd geopend. Heel veel handjes schudden later, heel veel cadeautjes én pepernoten later mochten alle kindjes hun gekregen cadeau openmaken. Wat was iedereen enthousiast! Sinterklaas met z’n 3 pieten, de kindjes, de ouders, De Wielerbaan én natuurlijk het team van Bij Bartje gingen moe maar voldaan naar hun bedje toe.
Voor de vrijdagkindjes van Bij Bartje stond er de volgende morgen weer een leuk Sinterklaasfeestje op het programma! Echter Sinterklaas zelf mocht uitslapen dus gingen alle ‘hulppietjes’ aan de opa’s en oma’s in Mariënburght laten zien dat zij hun pietendiploma hadden behaald de afgelopen week! De opa’s en oma’s zongen de oude sinterklaasliedjes samen met de kindjes uit volle borst mee. De sfeer was geweldig waardoor ook de opa’s en oma’s de dansvloer opgingen om samen met de kindjes nogmaals de ‘pepernotensamba’ te dansen! Enkele opa’s en oma’s werden zelfs een beetje ondeugend maar gelukkig was dat maar voor eventjes! Ook bleek ‘verstoppiet’ geweest te zijn in het bejaardenhuis en mochten alle kindjes op zoek gaan naar een zak met lekkers. Zelfs aan de ‘grote kinderen’ was gedacht! Maar eerlijk is eerlijk, het is altijd feest als de kindjes bij Mariënburght zijn geweest! Ze kijken er wekelijks naar uit!

Powered by Blog Grabber