Sinterklaas is weer in Budel!

Afgelopen zondag was het eindelijk zover: Sinterklaas arriveerde in Budel. Sinterklaas had vandaag Amerigo een dagje rust gegund en ging in een koets door het dorp. Sinterklaas werd tijdens zijn tocht…Sinterklaas is weer in Budel!

23-11-2018 14:20 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zondag was het eindelijk zover: Sinterklaas arriveerde in Budel. Sinterklaas had vandaag Amerigo een dagje rust gegund en ging in een koets door het dorp. Sinterklaas werd tijdens zijn tocht vergezeld door het Sint Joris Gilde, zijn eigen drumpieten en heel veel anderen Pieten. Langs de route was het gezellig druk.

Bij het Schepenhuis werd in de tussentijd nog altijd gezocht naar de knuffel van ons Zielepietje. Samen met de aanwezige kinderen werd daar overal gezocht naar de knuffel, zodat het Zielepietje zou stoppen met huilen. Gelukkig hielp het zingen van liedjes een beetje. Maar nog steeds werd de knuffel niet gevonden. Ook de hulp van burgemeester De Wijkerslooth mocht niet baten, wellicht dat Sinterklaas de knuffel had gevonden onderweg. Uiteindelijk kwam Sinterklaas met zijn gevolg bij het Schepenhuis. Daar werd hij welkom geheten door de voorzitter van het Sint Nicolaas Comité Budel en burgemeester De Wijkerslooth. Sinterklaas had gehoord dat burgemeester De Wijkerslooth Cranendonck weer gaat verlaten. Daarom bood Sinterklaas burgemeester De Wijkerslooth een cadeautje aan. Dit cadeautje was ingepakt door de nieuwe Pieten. Sinterklaas was daarom ook erg benieuwd of ze ook daadwerkelijk het goede ingepakt hadden. Nadat de burgemeester het cadeautje had uitgepakt, kwam daar tot ieders verbazing de vermiste knuffel tevoorschijn. Tot grote opluchting van alle Pieten en vooral Zielepietje. Daarna speelden de drumpieten nog een stukje, waarbij alle Pieten en kinderen gevraagd werden om op de trappen van het Schepenhuis, of om te draaien voor een mooi groepsfoto. Daarna barstte er een klein feestje los bij het Schepenhuis. Sinterklaas vertrok door naar de Borgh, waar samen met allerkleinste kinderen het feest werd voortgezet. Aan de intocht van Sinterklaas helpen veel vrijwilligers mee. Een persoon willen we dit jaar nog in het zonnetje zetten. Jén Adams zet zich al 35 jaar op bijzondere wijze in voor de intocht van Sinterklaas in Budel. Via deze weg willen we Jén dan ook hartelijk bedanken voor zijn jarenlange inzet! En natuurlijk had Sinterklaas op nog een boodschap voor alle kinderen in Budel. Alle kinderen in Budel mogen hun schoen weer zetten!

Foto Saskia Horst

Powered by Blog Grabber