Sinterklaas met helikopter naar De Schatkist?

Woensdag 5 december stond de speelplaats ’s ochtends vroeg al vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s, want Sinterklaas zou de Schatkist bezoeken per helikopter! Juf Katrien had dinsdag al een heel groot…Sinterklaas met helikopter naar De Schatkist?

14-12-2018 14:20 – Ingezonden door Redactie

Woensdag 5 december stond de speelplaats ’s ochtends vroeg al vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s, want Sinterklaas zou de Schatkist bezoeken per helikopter! Juf Katrien had dinsdag al een heel groot heliplatform gemaakt op de speelplaats, maar dat viel nog niet genoeg op De kinderen zorgden ervoor dat alle tegels van het platform ingekleurd werden met stoepkrijt, zodat Sinterklaas precies kon zien waar hij moest landen Daarnaast maakten alle kinderen signalen met hun meegebrachte zaklampen Het was erg bewolkt die ochtend, dus de zaklampen hielpen zeker om de goede richting te wijzen Tijdens het wachten werd er volop gezongen en gedanst totdat juf Jessy opeens een zorgwekkend telefoontje kreeg van… Sinterklaas! Hij was over de Schatkist komen vliegen (dat hadden we ook gehoord met z’n allen!) om te kijken of de landing gemaakt kon worden, maar daarna ging het mis… de piloot moest een noodlanding maken omdat de helikopter kuren kreeg Gelukkig kwam hij terecht in het weiland van boer Peter Bax en waren de Sint en zijn pieten ongedeerd Boer Peter was bereid om Sinterklaas naar de Schatkist te brengen met zijn hoogwerker Jac en juf Katrien moesten snel de poort openen en afzetlint plaatsen zodat Sinterklaas ruim baan had Enkele minuten later was het zover… onder luid gezang kwamen de Sint en zijn pieten de speelplaats van de Schatkist op gereden Behalve wat stro in mijter en baard was er inderdaad niets aan de hand en kon het feest gewoon doorgaan Na een warm welkom en nog enkele liedjes was het tijd om naar binnen te gaan De Sint en zijn pieten brachten in de ochtenduren een bezoekje aan alle groepen Overal werd gezongen, verteld, muziek gemaakt en gedanst Tot slot kregen alle kinderen een cadeautje en kon er teruggekeken worden op een geweldige ochtend

Powered by Blog Grabber