Sinterklaascollecte en -disco in Budel-Schoot

Op zondag 18 november kunnen kinderen uit Budel-Schoot Sinterklaas ontmoeten. Dat gebeurt dit jaar op een bijzonder energieke wijze, waarbij de voetjes flink van de vloer gaan.Sinterklaascollecte en -disco in Budel-Schoot

22-10-2018 13:14 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 18 november kunnen kinderen uit Budel-Schoot Sinterklaas ontmoeten. Dat gebeurt dit jaar op een bijzonder energieke wijze, waarbij de voetjes flink van de vloer gaan.

Stichting Sint in Schoot (SIS) pakt namelijk uit met een heuse sinterklaashit én een pietendisco in gemeenschapshuis De Reinder. De jaarlijkse sinterklaasontvangst wordt eerder op de ochtend afgetrapt met een stevige warming-up op het Stationsplein. Daar kunnen kinderen vanaf 10.30 uur de spieren losgooien en hun zangstem testen. Ook ouders, verzorgers, oudere broers en zussen, opa’s en oma’s mogen meedoen. Sinterklaas zal op het Stationsplein zijn entree in het dorp maken. Vervolgens wordt er omstreeks 11.00 uur koers gezet naar gemeenschapshuis De Reinder aan de Grootschoterweg 119, waar de kinderen (tot en met groep 5 van de basisschool) onder begeleiding van hun dorpsgenoten Henk en Kees een dans voor Sinterklaas instuderen. Aansluitend start er een sinterklaasfeest, met diverse spelletjes, een mini-disco en activiteiten als knutselen, schminken en kleuren. Natuurlijk worden er ook cadeautjes uitgedeeld. Ook is er een ballonnenclown.

De voorbereidingen zijn ondertussen in volle gang. Om goed voor de dag te komen op de speciale dansvloer willen Henk en Kees net zo fit worden als discopiet en zijn collega-pieten. Wil je weten of ze dat lukt? Kijk dan vanaf 4 november naar de filmpjes op www.sintinschoot.nl, Facebook en het YouTube-kanaal van Sint in Schoot. Van 20 tot en met 28 oktober gaan de vrijwilligers van Sint in Schoot langs de deur voor een kleine bijdrage en het uitreiken van de bekende traktatiekaarten. Deze kaarten zijn nodig om een traktatie op te halen tijdens het sinterklaasfeest. Heb je de collecte gemist, of woon je niet in Budel-Schoot? Geen probleem. De traktatiekaarten zijn tegen een vrijwillige bijdrage ook verkrijgbaar bij Cindy Houben (Dwarsstraat 33a).

Powered by Blog Grabber