Sinterklaasintocht met beats en grooves

De goedheiligman wordt zondag in Budel-Schoot met feestelijke beats en grooves onthaald. De stichting Sint in Schoot (SIS) produceerde hiervoor een eigen sinterklaasfeestknaller met bijbehorende videoclip.Sinterklaasintocht met beats en grooves

16-11-2018 18:55 – Ingezonden door Roy de Leijer

De goedheiligman wordt zondag in Budel-Schoot met feestelijke beats en grooves onthaald. De stichting Sint in Schoot (SIS) produceerde hiervoor een eigen sinterklaasfeestknaller met bijbehorende videoclip.

Op zondag 18 november, een dag na de landelijke intocht in Zaanstad, brengt Sinterklaas volgens goed gebruik een bezoek aan Budel-Schoot. Op het Stationsplein maakt hij zijn entree in het dorp. De sinterklaasontvangst start om 10.30 uur met een stevige warming-up op het plein. Kinderen kunnen hiermee de spieren losgooien en hun zangstem testen. Ook ouders, verzorgers, oudere broers en zussen, opa’s en oma’s mogen meedoen. Vervolgens wordt er omstreeks 11.00 uur koers gezet naar gemeenschapshuis De Reinder, waar de kinderen (tot en met groep 5 van de basisschool) onder begeleiding van dorpsbewoners Henk en Kees een dans voor Sinterklaas voor het voetlicht brengen.
Aansluitend start er een sinterklaasfeest, met diverse spelletjes, een mini-disco en activiteiten als knutselen, schminken en kleuren. Natuurlijk worden er ook cadeautjes uitgedeeld. Verder is er een ballonnenclown.
Het afhalen van een traktatie tijdens het sinterklaasfeest kan alleen op vertoning van een traktatiekaart. Voor inwoners van Budel-Schoot die de collecte hebben gemist zijn er kaarten – tegen een vrijwillige bijdrage – verkrijgbaar bij Cindy Houben (Dwarsstraat 33a).

Om goed voor de dag te komen op de speciale dansvloer willen Henk en Kees net zo fit worden als danspiet en coole piet. Hun voorbereidingen zijn te volgen op www.sintinschoot.nl, Facebook en het YouTube-kanaal van Sint in Schoot. Ook de videoclip kan hier worden bekeken en beluisterd.
Gemeenschapshuis De Reinder ligt aan de Grootschoterweg 119 in Budel-Schoot.

FOTO: Het duo Henk en Kees met onder meer danspiet en coole piet.

Powered by Blog Grabber