Smokkelmuseum, oorlog en woef

De afgelopen weken kwamen tientallen kinderen van de basisscholen uit Cranendonck naar het museum, waar binnen een stuk van de Dodendraad is opgesteld, compleet met passeursraam.Smokkelmuseum, oorlog en woef

10-12-2018 16:21 – Ingezonden door Redactie

De afgelopen weken kwamen tientallen kinderen van de basisscholen uit Cranendonck naar het museum, waar binnen een stuk van de Dodendraad is opgesteld, compleet met passeursraam. In een interactief gebeuren werd niet alleen stilgestaan bij het smokkelen in WO I, maar ook bij het smokkelen in de hele geschiedenis. Zo is er voor de kinderen een speurtocht door het museum gemaakt. Hierbij passeren allerlei wetenswaardigheden over smokkelen de revue. Zowel de schoolkinderen als hun begeleiders en de vrijwilligers van het museum waren zeer tevreden over hun bezoek, de verkregen kennis en de opgedane spannende maar ook leuke ervaringen. Naast al deze “vaste onderdelen“ van onze collectie, hebben we tot eind maart een tijdelijke tentoonstelling genaamd “WOEF”, deze gaat over speurhonden van de Douane! We hebben twee reuze-hondenhokken binnen staan waarin allerlei informatie daarover te vinden is. Je hoort en ziet hoe een douanier samen met zijn hond van alles kan opsporen. Kom zelf kijken in het Smokkelmuseum op Markt 22A in Budel. Tegen een klein entreebedrag is iedereen welkom; kinderen tot 12 jaar (mits onder begeleiding van volwassenen) hoeven zelfs geen entree te betalen. Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. En op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Je kunt via info@vvvcranendonck.nl  een afspraak maken voor een gids, ook buiten deze uren.

Powered by Blog Grabber