Snertwandeling IVN Cranendonck

Op zondag 6 januari is iedereen welkom bij de snertwandeling van IVN Cranendonck. De wandeling start om 13.30 uur op de parkeerplaats van gemeenschapshuis De Schakel in Budel-Dorplein. Deelname is gratis…Snertwandeling IVN Cranendonck

26-12-2018 12:28 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 6 januari is iedereen welkom bij de snertwandeling van IVN Cranendonck. De wandeling start om 13.30 uur op de parkeerplaats van gemeenschapshuis De Schakel in Budel-Dorplein. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. De wandeling voert ons naar de Looserplas. Het is een doorstapwandeling van anderhalf tot 2 uur met onderweg een korte pauze met erwtensoep voor de liefhebbers (1 euro). Natuurmonumenten is nog niet zo lang de nieuwe eigenaar van dit gebied maar heeft al heel wat zaken aangepast en verbeterd. Er zijn mooie wandelpaden aangelegd, koeien geplaatst voor natuurlijk onderhoud, omheiningen geplaatst om vervuiling en vernielingen te voorkomen. Waarom is de naam Cote Dor verdwenen en heet het nu Looserplas? Hoe zag het er hier vroeger uit? Waarom is deze plas gegraven? Waar mag ik met mijn hond komen? Waarom is het water zo blauw als de zon schijnt? Waarom mag je hier niet zwemmen? De IVN-gidsen kunnen onderweg al lopende Uw vragen beantwoorden. We hopen veel wandelaars uit Cranendonck en omgeving te mogen begroeten in dit prachtige stukje Dorplein. Tot ziens op zondag 6 januari. Zie ook onze site IVN Cranendonck of bel met 0031 495 592276 voor info.

Powered by Blog Grabber