Soroptimisten tegen huiselijk geweld

In het teken van de internationale dagen tegen huiselijk geweld van 25 november tot 10 december 2018 willen de dames van de serviceclub soroptimisten uit Hamont-Achel hier aandacht voor vragen.Soroptimisten tegen huiselijk geweld

02-12-2018 16:26 – Ingezonden door Redactie

In het teken van de internationale dagen tegen huiselijk geweld van 25 november tot 10 december 2018 willen de dames van de serviceclub soroptimisten uit Hamont-Achel hier aandacht voor vragen. Er wordt onder meer stilgestaan bij intra familiaal of huiselijk geweld. De naam komt uit het latijn: Sorores zijn zusters die het optimum, het beste, nastreven. Wereldwijd zijn er meer dan 3.000 van dergelijke serviceclubs met in totaal zo’n 100.000 leden. Eén op zeven vrouwen in België heeft binnen haar partnerrelatie te maken met fysiek of seksueel geweld. Dat kan evengoed gaan om kinder- of oudermishandeling. De soroptimisten willen de stilte rond deze problematiek doorbreken en iedereen sensibiliseren om hierop te reageren. Dat kan via het gratis nummer 1712. In België zijn er 55 clubs verspreid over het hele land. Er worden acties georganiseerd waarmee diverse projecten worden ondersteund voor beter levensomstandigheden van meisjes en vrouwen. Meer informatie is te vinden op www.soroptimist.be

Powered by Blog Grabber