Spannende laatste competitiewedstrijd voor ZPK Budel!

Op zondag 22 april stond voor Zwem- en Poloklub Budel in Venray het vijfde en laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie van seizoen 2017-2018 op het programma. Daar de zwemmers zich de vorige wedstrijd…Spannende laatste competitiewedstrijd voor ZPK Budel!

06-05-2018 10:34 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 22 april stond voor Zwem- en Poloklub Budel in Venray het vijfde en laatste deel van de Nationale Zwemcompetitie van seizoen 2017-2018 op het programma. Daar de zwemmers zich de vorige wedstrijd tot een vijfde plaats terug hadden weten te zwemmen, stond hen een spannende slotwedstrijd te wachten. De nummers 1 t/m 3 zouden namelijk naar een hogere klasse promoveren en het verschil tussen de nummer 3 en ZPK Budel kwam neer op nog geen 2 minuten tijdsverschil over de gehele wedstrijd! Maar ook de nummers 6 en 7 waren er niet ver van verwijderd. Kortom, de zwemmers wisten wat hen te doen stond…alles op alles geven!

De wedstrijd werd geopend met de 4 x 50m wisselslag voor jongens, waarop de twee teams van ZPK Budel een tweede en een vijfde plaats wisten te behalen. Hierna mochten alle zwemmers individueel twee keer aan de startblokken verschijnen. Een eerste plaats werd veilig gesteld door: Gaby van Boxtel (100m vrije slag), Jonie Meurkens (50m rugslag), Kyra Meurkens (100m wisselslag), Marie Schuurmans (50m vrije slag + 50m vlinderslag), Neel Steensels (50m rugslag) en Jesse Thielens (100m rugslag). Een tweede plaats werd behaald door: Gaby van Boxtel (50m rugslag), Mirte Giesberts (100m wisselslag), Stijn Lukken (50m vrije slag), Kyra Meurkens (100m rugslag), Ries van Samang (100m rugslag), Jasper Thielens (50m vrije slag + 200m wisselslag) en Jesse Thielens (100m wisselslag). En een derde plaats werd gepakt door: Mirte Giesberts (100m rugslag), Sem Kuijpers (100m vrije slag), Merlin Meurkens (100m vrije slag), Joyce Raemaekers (50m vrije slag + 200m wisselslag) en Sanne van Rooij (50m vlinderslag). Tenslotte werd de wedstrijd afgesloten met de estafette 8 x 50m vrije slag waarop het team bestaande uit Sem Kuijpers, Merlin Meurkens, Jesse Thielens, Gaby van Boxtel, Ruben Smit, Jonie Meurkens, Jasper Thielens en Mirte Giesberts niet alleen bijna 5 seconden van hun tijd af wisten te zwemmen, maar na een spannende race ook een mooie tweede plaats wisten te behalen!

Verder werden er ook nog een aantal mooie individuele persoonlijke records behaald. Zo wisten Stijn Lukken en Sem Kuijpers hun tijd op de 50m vrije slag met ruim 2 seconden te verbeteren en haalde Fleur Naus er op dezelfde afstand zelfs bijna 5 seconden vanaf! Daarnaast verbeterden Merlin Meurkens en Neel Steensels hun 100m vrije slag met circa 2 seconden, snoepte Demy van Heck er op dezelfde afstand zo’n 4 seconden van af en deed Ilse van Rooij er nog een schepje bovenop door 6 seconden van haar tijd af te halen! Tenslotte werd er ook op de 50m vlinderslag goed gepresteerd. Zo wist Nina van de Moosdijk bijna 3 seconden van haar tijd af te zwemmen, snoepte Marie Schuurmans er bijna 4 seconden van af en verbeterde Annabel Vluggen haar PR zelfs met ruim 5 seconden! Aan de inzet en de prestaties van de zwemmers zou het dus niet liggen, want die waren echt top! Toch was het wachten op de puntentelling spannend, want hoe waren de wedstrijden in andere zwembaden verlopen? Rond middernacht was de eindstand bekend:  ZPK Budel was op de zesde plaats geëindigd en zal volgend jaar dus weer in dezelfde poule uitkomen. De vereniging kijkt desondanks trots terug op de competitie en bedankt alle zwemmers en vrijwilligers voor hun inzet!

Powered by Blog Grabber