Spinning marathon voor goed doel

In de ‘Smash’ in Achel kan je deelnemen aan spinninglessen. Dit is een steeds populairder wordende sport. Eigenlijk is dat fietsen op een soort van professioneel gevorderde hometrainer die het uithoudingsvermogen…Spinning marathon voor goed doel

06-01-2019 13:38 – Ingezonden door Redactie

In de ‘Smash’ in Achel kan je deelnemen aan spinninglessen. Dit is een steeds populairder wordende sport. Eigenlijk is dat fietsen op een soort van professioneel gevorderde hometrainer die het uithoudingsvermogen verbetert en goed is voor de vet- en koolhydraatverbranding. Het kan bovendien zorgen voor een verhoogd vermogen van zuurstofopname. Voor de eerste maal heeft men in de Smash in Achel een spinning-marathon georganiseerd. Normaal duurt een spinningles één uur maar ditmaal was dat drie uur achter elkaar en dat is een kwestie van zweten en vooral volhouden. Fitness lesgever Geert Cardinaels heeft er voor de gelegenheid en in de sfeer van de ‘warmste week’ een goed doel aan gekoppeld. Iedere deelnemer droeg een bedrag bij aan deze marathon hetgeen een mooie som opleverde van zomaar even € 300,00. Dit bedrag werd geschonken aan de vzw All4Pelle. Dat is een vzw die opgericht werd ten voordele van de 15 jaar jonge Pelle Moesen die op 20 juli 2018 op Kazou jeugdkamp was in Spanje. Tijdens een waterspel heeft hij zijn nek gebroken en is sindsdien volledig verlamd vanaf zijn borstkas. Momenteel verblijft Pelle in Pellenberg voor een langdurige revalidatie. Verbouwingen aan het huis van zijn ouders en allerlei noodzakelijke hulpmiddelen dwingen deze mensen tot hoge kosten. Acties zoals deze spinning marathon zijn dan ook meer dan welkom.

Powered by Blog Grabber