Sporting speelt prima wedstrijd maar Bocholt wint met 33-36 !

De avond had echt alles in zich ! Er was ambiance, er was veel volk, er waren 2 teams die ervoor wilden gaan ! En er ware legends Dirk Verhofstadt (van 78 tot 83 bij Sporting om zowat alle prijzen te pakken)…Sporting speelt prima wedstrijd maar Bocholt wint met 33-36 !

06-04-2018 12:08 – Ingezonden door Redactie

De avond had echt alles in zich ! Er was ambiance, er was veel volk, er waren 2 teams die ervoor wilden gaan ! En er ware legends Dirk Verhofstadt (van 78 tot 83 bij Sporting om zowat alle prijzen te pakken) en Youri Denert (nog zo jong maar een onuitwisbare indruk nagelaten bij Sporting) die de opworp deden!
Dat Sporting nu al zover staat en dit soort wedstrijden mag spelen, is al een prestatie op zich! Als Bocholt de beste ploeg van de BeNe-league is, komt Sporting toch snel dichterbij! Kortom: het handbal leeft weer in Neerpelt. De eerste helft liep gelijk opgaand: 6-6 na 10 minuten via Neerpeltenaren Winters (van Bocholt) en Habraken. Ephrahim Jerry was te gretig en wilde heel graag zijn stempel drukken op de wedstrijd, maar zijn eerste worpen misten precisie. Op de counter scoorde Wertelaers. Vernooy had af te rekenen met diezelfde Wertelaers als verdediger maar werkte hard en scoorde knap. Sporting bleef in het kielzog van Bocholt en met 11-11 en 17-17 juist voor het einde van de eerste helft nam Bocholt nog een time-out, Kedziora rondde daarna af in de slotseconde: 17-18 rust. Maar ondertussen hadden de scheidsen Martens en Verdonck hun stempel op de wedstrijd gedrukt. Ze bedachten David Denert met een rode kaart voor een overtreding op Serge Spooren. David zat goed in de wedstrijd maar hij werd dus abrupt uit de wedstrijd gefloten, onterecht!
In de tweede helft had Bocholt de overhand via Neerpeltenaren Spooren en Valkenborgh. Na 40 minuten was het nog wel gelijk (23-23) maar Bocholt duwde door en via 26-29 na 50 minuten werd het moeilijk! Jerry, Tasevski, Schroeder en de ingevallen Polfliet (oa 2 stops op strafworp) deden wat ze konden, maar ze konden niet verhinderen dat Bocholt via oa Kooiman 4 doelpunten voorop bleef. NeLo coach Grossi reageerde en speelde alles of niets maar Bocholt liet zich niet meer ringeloren. Tobias Marx kon in zijn eentje de pijn nog verzachten maar Bocholt ging met 33-36 met de 2 punten lopen.
Proficiat aan beide teams die het handbal als unieke sporttak in het zonnetje zetten!

Powered by Blog Grabber