Sterk Sporting collectief haalt overwinning binnen!

Op zaterdagavond stond voor handbal Sporting Nelo H2 in de Dommel Dome de topper tegen Tongeren op het programma.Sterk Sporting collectief haalt overwinning binnen!

07-12-2018 10:08 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdagavond stond voor handbal Sporting Nelo H2 in de Dommel Dome de topper tegen Tongeren op het programma.
En het werd een aangenaam schouwspel van beide ploegen. De eerste helft was zeer gelijk opgaand, om en om werd er gescoord, in de beginfase was het vooral Robbe die zijn stempel in aanval drukte, ondertussen stond de verdediging er weer. Tongeren speelde met een vooruitgeschoven verdediging, dus de ruimte was er, en die werd deze week behoorlijk benut, er zat meer beweging en versnelling in, dus dat was al ok. Met een lichte mandekking op Bram, moest bij Tongeren het initiatief van anderen komen, Ezra nam dat over, samen met een Giel die daarbij enkele secure kanonskogels in het Peltse doel gooide, wat hij begin tweede helft nogmaals zou herhalen. De keepers stonden overigens ook goed te pakken. Er werd gerust met een 13-14 stand.

Het begin van de tweede helft waren het Kenzo, Balasz, Door en Robbe die onmiddellijk een kloofje sloegen naar 17-14,  alleen ene Giel had dat niet zo begrepen en knalde Tongeren terug in de match, ook Bram begon nu enkele kansen en 7m’s te benutten. Good old (maar nog niet versleten)  Balasz hield Sporting ondertussen ook in de match aan de onze kant. Alles kroop weer terug bij elkaar en de laatste 10 minuten zouden dan weer belangrijk kunnen worden… Tom gooide vanop hoek de 26-23 binnen in de 20′, in de 23′ kreeg Lode (?) een lichte tijdstraf, Bram en Andries brachten Tongeren dan terug dichterbij met 26-25, echter de laatste twee goals van Door brachten de overwinning met een 28-26 eindstand.
Opnieuw een sterke match, prima collectief, tegen één van de titelfavorieten! Hiermee staat Sporting (voorlopig) op de eerste plaats! En alweer proficiat aan de hele ploeg!  En dikke merci aan alle supporters!

Powered by Blog Grabber