Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal deelt cheques uit

De stichting hield in november vorig jaar de zesde editie van het grootste gratis toegankelijke carnavalsevenement van de regio. Duizenden feestgangers wisten de weg naar het nieuwe feestterrein aan de…Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal deelt cheques uit

15-02-2019 10:53 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto Jos Meusen

De stichting hield in november vorig jaar de zesde editie van het grootste gratis toegankelijke carnavalsevenement van de regio. Duizenden feestgangers wisten de weg naar het nieuwe feestterrein aan de Maarheezerweg in Budel te vinden. Op het affiche prijkten namen als PartyFrieX, Het Feestteam en De Alpenzusjes.
Het Cranendoncks Verbroederingsbal staat echter voor meer dan alleen feestvieren. Net als voorgaande jaren vloeit een deel van de opbrengst naar het carnaval in de zes Cranendonckse kernen. Dit gebeurt als extra prijzengeld voor de optochtdeelnemers. Maar ook op andere plaatsen in de regio wordt het carnaval ondersteund. “Hiermee willen we iets terug doen voor de verenigingen van buiten Cranendonck die meetrekken in de grote optocht van Budel”, legt medeorganisator Zep Verdonschot uit.
Behalve de Cranendonckse koepelverenigingen, die ieder een cheque van 777 euro in ontvangst mochten nemen, kregen daarom ook carnavalsstichting De Klot uit Asten (optocht door Klotland), De Teuten uit Bergeijk (Bergeijkse Bonte Stoet) en de commissie Kempen Optocht Hapert een financieel steuntje in de rug. Zij ontvingen ieder een cheque van 333 euro. Verdonschot: “Veel deelnemers aan deze optochten trekken ook in Budel mee.”
Ook was er dit jaar een primeur. Carnavalsvereniging Buulder Buk mocht een extra cheque van 333 euro in ontvangst nemen voor de jeugdoptocht in Budel. Dit als ondersteuning voor de jongste optochtdeelnemers in de gemeente.
Stichting Cranendoncks Verbroederingsbal heeft daarnaast 7.000 euro uitgekeerd aan (carnavals)verenigingen die hebben meegewerkt aan het evenement. Zo konden onder meer verenigingen die hebben geholpen bij het opbouwen van het feestterrein rekenen op een bijdrage.

De zevende editie van het Cranendoncks Verbroederingsbal vindt plaats op zaterdag 30 november.

Powered by Blog Grabber