sv Budel in winderig duel voorbij WODAN

sv Budel heeft voor de tweede week op rij gewonnen. Terwijl de wind met hoge snelheid over het Eindhovense sportpark raasde, wist sv Budel beter met deze omstandigheden om te gaan dan tegenstander WODAN. In de rust stond sv Budel met 0-2 voor door treffers van Jasper Beerten en Luc Nouwen. Vlak voor…sv Budel in winderig duel voorbij WODAN

14-03-2019 14:13 – Ingezonden door Redactie

sv Budel heeft voor de tweede week op rij gewonnen. Terwijl de wind met hoge snelheid over het Eindhovense sportpark raasde, wist sv Budel beter met deze omstandigheden om te gaan dan tegenstander WODAN. In de rust stond sv Budel met 0-2 voor door treffers van Jasper Beerten en Luc Nouwen. Vlak voor tijd wist WODAN terug te komen tot 1-2, maar een minuut later werd de wedstrijd beslist door Koen Bogers: 1-3.

Op deze zondag was sv Budel 2 vrij, waardoor trainer Walter van Ommeren kon beschikken over een zeer ruime selectie. Helaas moest hij enkele spelers missen vanwege blessures, maar na een aantal goede invalbeurten zat de talentvolle Youri Bogers van de JO19-1 opnieuw bij de wedstrijdselectie.

sv Budel begon de wedstrijd met wind in de rug en al snel kwam sv Budel op voorsprong. Jasper Beerten wist, met zijn linkerbeen, na drie minuten al doeltreffend uit te halen. Het bleef de hele eerste helft lastig voetballen. De wind was de grootste tegenstander voor WODAN, maar sv Budel leek redelijk rustig te blijven. Vlak voor rust kreeg sv Budel een strafschop na een handsbal van verdediger Sam Zoetmulder. Luc Nouwen wist zijn achtste treffer van het seizoen te maken vanaf de elfmeterstip en daarmee ging sv Budel rusten met een 0-2 voorsprong.

In de tweede helft had sv Budel de wind tegen, maar bleef het rustig voetballen. Terwijl WODAN nog altijd last had van de weersomstandigheden bleef sv Budel grote kansen missen. Zowel Jasper Beerten als Luc Nouwen had de score verder op kunnen voeren, maar uiteindelijk was het WODAN dat de volgende treffer wist te maken. Dit gebeurde pas in de 89e minuut. Een minuut later was het sv Budel dat opnieuw wist te scoren. Op aangeven van de ingevallen Youri Bogers wist Koen Bogers de eindstand te bepalen op 1-3.

Met deze overwinning heeft sv Budel het gat tussen de subtop (plaats vijf en zes) en de middenmoot (plek zeven tot elf) vergroot tot 8 punten. Het is wel een vertekend beeld, want zowel Reusel als Tivoli hebben vier wedstrijden minder gespeeld. De komende drie wedstrijden speelt sv Budel thuis. Zondag start sv Budel met een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys uit Best. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber