sv Budel verslaat koploper SBC

Op de eerste zondag van december heeft sv Budel in de 3e klasse D een belangrijke overwinning geboekt. Koploper SBC uit Son en Breugel, de winnaar van de 1e periodetitel, verloor in Budel met 3-2. In de rust was het nog 0-0, maar na rust liep sv Budel uit naar een 3-0 voorsprong door twee treffers van…sv Budel verslaat koploper SBC

10-12-2018 15:45 – Ingezonden door Redactie

Op de eerste zondag van december heeft sv Budel in de 3e klasse D een belangrijke overwinning geboekt. Koploper SBC uit Son en Breugel, de winnaar van de 1e periodetitel, verloor in Budel met 3-2. In de rust was het nog 0-0, maar na rust liep sv Budel uit naar een 3-0 voorsprong door twee treffers van Luc Nouwen en een goal van Jordy van Zon. In de laatste minuten kwam SBC nog dichtbij, maar de overwinning van sv Budel kwam niet in gevaar.

De blessurelijst van sv Budel wordt stukje bij beetje kleiner. Niet alleen hoofdtrainer Walter van Ommeren heeft hierdoor meer keuzes, maar ook Lud de Jager (trainer van sv Budel 2) hoeft hierdoor niet langer wekelijks een half jeugdelftal mee te nemen in de reserve 1e klasse.

Door de hevige regenval vanaf zaterdagmiddag was de wedstrijd van sv Budel 2 afgelast, maar het hoofdveld was voldoende bespeelbaar voor de wedstrijd tussen sv Budel en SBC. sv Budel begon goed aan de wedstrijd tegen koploper SBC. De tegenstander uit Son en Breugel won als promovendus verrassend de 1e periodetitel, maar nadat dit feest gevierd was kwam het team in een kleine dip. sv Budel hoopte hier gebruik van te maken, maar ondanks het harde werken wist sv Budel voor rust niet op voorsprong te komen.

Na rust wist sv Budel er nog een klein schepje bovenop te doen. In de 55e minuut kwam sv Budel op voorsprong. De thuisploeg kreeg een terechte penalty na een overtreding in het strafschopgebied en Luc Nouwen verzilverde dit buitenkansje. Daarna bracht trainer Van Ommeren met Dennis Verstraeten, Stan van Leeuwen en Stef van der Kruijs drie verse krachten in het team. Een kwartier voor tijd kwam sv Budel op een 2-0 voorsprong na een assist van Jordy van Zon en een treffer van Luc Nouwen. Niet veel later wist Jordy van Zon zelf te scoren vanuit een corner van Dennis Verstraeten. Het enige minpunt van de wedstrijd was dat sv Budel daarna nog twee tegentreffers moest slikken. In de 82e minuut wist SBC de eretreffer te scoren, maar in de 94e minuut kwam SBC zelfs nog tot 3-2. Direct daarna floot scheidsrechter Rombouts uit Bergeijk na een uitstekende wedstrijd voor het eindsignaal.

Na drie overwinningen op een rij heeft sv Budel de aansluiting bij de subtop weer gevonden. Zondag speelt sv Budel een uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Spoordonkse Boys. Toch mag deze tegenstander niet onderschat worden, want afgelopen zondag boekte deze ploeg haar eerste overwinning. De wedstrijd in Oirschot begint zondagmiddag om 14.30 uur.

Powered by Blog Grabber