Taal, cultuur en identiteit van Noord-Brabant

Op donderdag 28 maart aanstaande organiseert Heemkundekring ‘de Baronie van Cranendonck’ een lezing door Prof. dr. Jos Swanenberg, hoogleraar Diversiteit in Taal en Cultuur in Brabant aan de Universiteit…Taal, cultuur en identiteit van Noord-Brabant

25-03-2019 14:33 – Ingezonden door Redactie

Op donderdag 28 maart aanstaande organiseert Heemkundekring ‘de Baronie van Cranendonck’ een lezing door Prof. dr. Jos Swanenberg, hoogleraar Diversiteit in Taal en Cultuur in Brabant aan de Universiteit van Tilburg. Hij zal die avond spreken over ‘Taal, cultuur en identiteit van Noord-Brabant’. De lezing vindt plaats vanaf 20.00 uur in Gemeenschapshuis De Reinder, Grootschoterweg 119 te Budel-Schoot. De toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen € 2,50.

Identiteit
“Ik kom uit Brabant”…wat willen we daar eigenlijk mee zeggen? Onze identiteit hangt sterk samen met onze komaf, de omgeving waar we vandaan komen. Koningin Máxima heeft ooit gezegd dat de Nederlandse identiteit niet bestaat, net zo min als de Nederlander of de Argentijn. Om iemands identiteit zijn namelijk geen hekken te plaatsen. Hoe zit dat dan met de Brabantse identiteit, met zijn zachte g, carnaval en worstenbrood? In deze lezing gaat Jos Swanenberg in op de vraag hoe taal en cultuur in Noord-Brabant onze identiteit vormen, ook bij nieuwe en jonge Brabanders.

Over de spreker
Jos Swanenberg (Gemert 1968) is hoogleraar Diversiteit in Taal en Cultuur in Brabant aan de Universiteit van Tilburg en werkt daarnaast als adviseur en redacteur voor de stichting Erfgoed Brabant in ’s-Hertogenbosch. Hij publiceerde diverse boeken en artikelen over taal, cultuur en identiteit.

Powered by Blog Grabber