Taekwondovereniging KoryoSports

Zaterdag 12 januari werd in Den Haag het Nederlands Kampioenschap 2019 georganiseerd. Voor Taekwondovereniging KoryoSports namen zes sporters deel aan dit kampioenschap.Taekwondovereniging KoryoSports

21-01-2019 12:19 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag 12 januari werd in Den Haag het Nederlands Kampioenschap 2019 georganiseerd. Voor Taekwondovereniging KoryoSports namen zes sporters deel aan dit kampioenschap.

Dit jaar was het een gevarieerd team waar we mee aan de slag gingen met ieder zijn of haar persoonlijke doelstellingen. Daarbij was voor de meesten ervaring en groei de belangrijkste reden om deel te nemen. KoryoSports wist 2 Nederlandse kampioenstitels binnen te halen, 1x zilver en 2 Brons. Voor 3 sporters was het de eerste NK-ervaring en voor 1 pas de 2e A wedstrijd dus dan is een podiumplaats zo wie zo een mooie beloning dankzij een goede inzet.  ?Helaas was de bezetting van de poules laag maar dan nog is het een prestatie, want er zijn genoeg sporters maar niet iedereen wil zich meten tegen de besten, dus alleen al het veld opstappen is een prestatie voor iedere deelnemende sporter. ?Matthew Winkel werd, na een mooie overwinning van 20-10 Nederlands kampioen bij de aspiranten tot 65kg en ook Carlo van Leeuwen behaalde zijn NK-titel bij de senioren +80 kg.

Gennavive Wijnhoven moest in de finale het onderspit delven tegen een ervaren Topsporters maar behaalde verdiend zilver bij de senioren tot 62 kg. Voor Gennavive was het haar 1e wedstrijd sinds 2012 en met een minimale voorbereiding wist ze toch indruk te maken en tegenscores te maken.

Samirah Wijnhoven (klasse senioren -57 kg) en Robin Didden klasse -senioren 53 kg) behaalde de bronzen plak. Voor Samirah was het haar 1e NK en pas 2e A-klasse wedstrijd dus top gedaan. Robin vocht in een hogere klasse voor meer tegenwicht in voorbereiding op het aankomend seizoen. In haar klasse is het al jaren een minimale tegenstand en gezien het weer zware seizoen koos zij voor tegenstand. Dat hoeft niet altijd goed uit te pakken maar ook hier geldt, verliezen en winnen leveren altijd een winst-situatie op als je weet dat je van beide kunt leren…?Nino Westhimer (klasse senioren -63kg) behaalde geen prijs maar was weer een lust voor het oog om hem bezig te zien, alles uitproberen, mooie technieken, aanvalsdrift en ondanks geen prijs wel tevreden want voor hem ligt de ervaringsbelevenis gericht op een andere doelstelling in de Martial Arts sport.

Met 5 medailles van de 6 deelnemers was het een sportief en geslaagd kampioenschap, proficiat team met jullie prestaties…! Voor de coaches Anthony Wijnhoven en Chantal van Dorst weer een goede start van het seizoen.

Powered by Blog Grabber