Tectum Achel – Caruur Gent

Zaterdag stond de wedstrijd Tectum Achel tegen Caruur Gent op het programma. Het was een superbelangrijke wedstrijd voor beide teams. Beide volleybalteams hebben de punten hard nodig om in rustiger vaarwater…Tectum Achel – Caruur Gent

08-02-2019 10:09 – Ingezonden door Redactie

Zaterdag stond de wedstrijd Tectum Achel tegen Caruur Gent op het programma. Het was een superbelangrijke wedstrijd voor beide teams. Beide volleybalteams hebben de punten hard nodig om in rustiger vaarwater te komen. Bij Tectum Achel ontbreekt Allan van de Loo wegens ziekte. De eerste set start Tectum Achel met Verscheuren, Bontje, Zoodsma, Schouren, Van Dyck en Polman met als libero Brouns. Caruur Gent startte met Dedeyne, Oginnk, Degruyter, Kovac, Van Schie, Konings en als libero Dufraing.

Set 1 start afwachtend duidelijk dat beide teams respect hebben voor elkaar en zeker niet zomaar punten willen weggooien. De receptie komt vanaf het eerste punt goed bij Verscheuren zodat hij lekker kan verdelen. Een goede Schouren en Van Dyck met veel power op de hoek, een Polman die vanaf de start goed speelt. Je zou denken dat het gemakkelijk ging maar niets is minder waar. Gentse spelers Konings en Van Schie zouden de hele wedstrijd een gesel voor het Achelse blok blijven. Puntenverloop van 4/3 naar 7/7 en Gent zijn eerste TO op 12/10 spreekt boekdelen. Vanaf punt 1 is er zeer goed volleybal te zien , lange rally’s goed verdedigingswerk en leuke aanvallen. Dan komt Zootsma aan de opslag en hij brengt Tectum in één ruk naar 22/18. Na een aanval van Van Dyck wordt het zelfs 23/19. Gent geeft gewoon niet op en vecht voor elk punt. En als Engels, ingekomen voor Kovac, een ace scoort in de opslag neem coach Meertens zijn eerste TO op 23/21.
En als een goede receptie van Polman afgemaakt wordt door Van Dyck staat het 24/21.
Maar een aanval van Van Schie 24/22 en een ace van Konings 24/23 laat Tectum weer twijfelen aan setwinst. Totdat Polman zijn zoveelste bal binnen timmert en de set binnen haalt met 25/23.

De tweede set startten beide teams met dezelfde spelers. Dezelfde spelers met hetzelfde puntenverloop. Goede opslagdruk met weinig fouten van Achel, goede receptie die Verscheuren toe laat om lekker te verdelen, goed aanvalswerk van de hoekspelers midden mannen die hen blok goed sluiten. Maar Gent geeft niet op en onder impuls van Van Schie en Konings blijven ze lekker meespelen. Maar als Dedeyne een paar keer wordt afgeblokt door Verscheuren en Bontje wordt hij bij een stand van 15/13 vervangen door Engels.
En als zelfs Schouren begint te verdedigen en Van Dyck deze ballen vakkundig afmaakt neemt Gent zijn eerste TO op 17/14. Deze voorsprong groeit langzaam naar 21/18 waarbij Jansen inkomt aan de opslag voor Bontje. Door Van Schie aan de service en met 3 aces staat het meteen 22/22. Als Schouren nu telkens wordt afgeblokt staat het snel 22/24.
Polman mist dan de laatste bal en de set gaat naar Gent met 23/25. Einde set met een heel zuur gevoel. Dit verlies had niet gemoeten.

Derde set starten beide teams weer met dezelfde speler en een vracht goede moed.
Tectum Achel loopt echter voorzichtig uit naar 6/3. Maar Gent staat weer snel langszij en bij 11/13 neemt Achel zijn eerste TO. Schouren zakt nu even helemaal weg, wordt keer op keer afgeblokt en hij wordt vervangen door Campforts. En dit zou een gouden wissel blijken. Aanvallen van Campforts, blocks van Zoodsma, Verschueren en Polman en een ace van weer Campforts neemt Gent zijn eerste TO bij 17/16. Tectum loopt nu met goed aanvalswerk van Van Dyck langzaam van Gent weg. En als Zoodsma zo veel druk maakt met zijn services dat Konings zijn aanvallen gaat missen neemt Gent zijn tweede TO bij 20/17. Zoodsma blijft goed serveren, Van Dyck blijft het afmaken. Isenia komt nog in voor Bontje, blok van Dyck 24/19 en Zoodsma maakt de set uit met een ace 25/19.

Vierde set blijven Isenia en Campforts staan, Gent start met hetzelfde team. Ook deze set is een weerspiegeling van de voorgaande. Het scoreverloop gaat weer gelijk op en het blijft spannend. Coach Meertens krijgt nog een gele kaart bij een discussie over een netfout. Maar Achel speelt goed, werk zeer hard maar kan het verschil niet uitdrukken in punten. Aanvaller Van Schie van Gent speelt nu zeer goed en houdt Gent bijna in zijn eentje in de wedstrijd. Er wordt door Brouns in het achterveld alles van de grond gehaald, deze ballen worden dan ook afgemaakt en toch kan Tectum Achel weeral niet echt uitlopen. Gent blijft zeer goed meespelen. Na een zeer goede verdediging van Verschueren (afgemaakt door weeral van Dyck) neem Gent zijn eerste TO bij 15/15. Nu volgt er een periode met veel opslagmissers. Bij 21/21 neemt Achel zijn eerste TO. Bij deze stand wordt Konings afgeblokt 22/21 en meteen nadien slaat hij een aanval buiten 23/21. Door opslagdruk van Zoodsma gaat Van Schie eindelijk eens een keer in de fout 24/23 en als een lange rally door Campforts wordt afgeblokt staat de eindstand van 25/23 op het bord.

Het was een zeer goede en spannende wedstrijd van beide teams waarvan vooral het weeral goed opgekomen publiek de eigenlijke winnaar was. Er werden broodnodige punten door Tectum Achel binnengehaald, deels met goed spel en deels met heel hard te werken. Op naar de volgende wedstrijd in Haasrode Leuven. Hopelijk wordt Tectum Achel daar ook massaal gesteund door het trouwe publiek. Star of the game was Ward van Dyck.

Powered by Blog Grabber