Tectum kansloos tegen Par-ky Menen

Afgelopen weekend nam Tectum Achel het in de eigen sporthal in Achel op tegen Par-ky Menen. Tectum Achel startte met Verschueren, Bontje, Zoodsma, Campforts, Van Dyck, Polman en libero Brouns. Menen begon met Demirovic, De Vries, Ver Eecke, De Beul, Folquera, Sinnesael en libero Steur.Tectum kansloos tegen Par-ky Menen

11-03-2019 09:32 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend nam Tectum Achel het in de eigen sporthal in Achel op tegen Par-ky Menen. Tectum Achel startte met Verschueren, Bontje, Zoodsma, Campforts, Van Dyck, Polman en libero Brouns. Menen begon met Demirovic, De Vries, Ver Eecke, De Beul, Folquera, Sinnesael en libero Steur. Ondanks alle geruchten die de ronde doen over Menen (hoofdsponsor die zich terugtrekt, spelers die mogen vertrekken, enz.) was het vanaf de start duidelijk dat deze jongens niet waren gekomen om geschenkjes uit te delen. De eerste aanvallen van Achel stranden allemaal in het blok van Sinnesael en dus moet coach Meertens zijn eerste time out (TO) al nemen op 1-5. De receptie van Menen komt meer dan goed bij de spelverdeler Folquera en deze jongen kan dan ook naar believen verdelen. Hij verdeelt snel en bijna onleesbaar en dan heb je het als tegenstander zeer moeilijk om een gesloten blok te vormen. Brouns speelt in het achterveld een goede wedstrijd maar aanvallend komt Tectum er niet door. Sinnesael slaat nog een ace 4-10, De Vries die met zijn hoogte en power niet is af te stoppen, Demirovic die zeer weinig fouten maakt…samengevat: Achel heeft het zeer zwaar. Alles strandt in het goede blok en als ze daar eens langskomen wordt de bal verdedigd en door de aanvallers meteen terug afgemaakt. Een zeldzaam punt door een tipbal van Polman brengt Achel nog naar 11-20. Dankzij een aantal goede aanvallen van Campforts wordt het 14-20 waarbij Menen zijn eerste TO neemt. Menen blijft de wedstrijd dicteren en na een aanval van Van Eecke staat het 15-22. Op de stand van 16-23 komt Isenia in voor een onzichtbare Bontje. Eindstand 20-25. De tweede set starten beide ploegen zoals ze zijn geëindigd in de eerste set. Achel is een beetje beter bij de les en volgt met de punten tot 2-2. Dan loopt Menen weer langzaam weg onder impuls van De Vries. Als deze bij 8-9 aan een opslag komt neemt coach Meertens na twee aces zijn eerste TO. Maar deze jongen gaat gewoon door met aces te slaan tot 9-14. Achel blijft punten sprokkelen en komt weer terug tot 13-15. Aanval van Van Dyck 14-15 maar dan versnelt Menen zijn spel weer en loopt in een mum van tijd terug uit naar 16-20. Hierbij neemt Achel zijn tweede TO. Na een blok van Demirovic op Campforts staat het 17-22. Na weer afgeblokt te worden volgt de wissel Schouren voor Campforts en deze dwingt Menen een TO te nemen bij 20-23. Maar De Vries blijkt niet af te stoppen en scoort 20-24. Maddens komt er bij Menen in voor Folquera. Een wissel om het blok te versterken. De Vries scoort  het 25e punt en de eindstand van 21-25 staat op het bord. De derde set start Achel zoals ze de tweede zijn geëindigd, dus met Schouren in de basis. Menen start gewoon met zijn goed spelende basis zes spelers. Achel speelt nu vanaf de start goed mee. Goed werk in het achterveld wordt aan het net afgewerkt. Schouren scoort zijn ballen iets gemakkelijker als de voorgaande sets. Tectum blijft dan ook bij tot 6-6 en loopt zelfs uit naar 13-11 waarbij Menen zijn eerste TO neemt. Menen loopt weer gewoon weg van Achel. Vooral een niet af te stoppen De Vries en Demirovic, een super spelende Folquera en de andere spelers van Menen die allemaal zeer goed niveau halen. Via 15-19, 16-22 verschijnt de eindstand van 17-25 op het bord zet. Een droge 0-3. Een zeer verdiende overwinning van Menen. De Vries wordt uitgeroepen tot ‘star of the Game’.  Menen speelde volgens eigen zeggen haar beste wedstrijd van het seizoen. En dat was er ook wel aan te zien. Ze waren gewoon een maatje te groot voor dit Achel. Woensdag maakte Achel de trip naar Menen. Hoe die wedstrijd afliep staat op www.tectum-achel.be Maar dat er nog een paar mooie wedstrijden liggen aan te komen staat vast. Dus beste supporters, houd de site (én HAC Weekblad) in de gaten. Daar wordt gepubliceerd op welke datum welke wedstrijden plaatsvinden.

Powered by Blog Grabber