Tekenklas op verplaatsing

Oktober is internationaal dé tekenmaand. Het ideale moment om deel te nemen aan een superleuke namiddag rond tekenen. Met Visite – de tekenklas op verplaatsing  bracht basisschool De Robbert twee generaties…Tekenklas op verplaatsing

30-10-2018 13:51 – Ingezonden door Redactie

Oktober is internationaal dé tekenmaand. Het ideale moment om deel te nemen aan een superleuke namiddag rond tekenen.
Met Visite – de tekenklas op verplaatsing  bracht basisschool De Robbert twee generaties samen rond tekenen : kinderen en ouderen. Met tekenen als middel voor ontmoeting en plezier. Klas 6A trok naar het woonzorgcentrum Sint-Jan Berchmans voor een bijzondere tekenles op een bijzondere locatie én in bijzonder gezelschap. Aan de hand van een eenvoudig en verrassend tekenpakket gingen ze als tekenpartners aan de slag. Niet met alledaagse tekenopdrachten, maar met speelse, ongedwongen en verrassende tekenopdrachten. Afsluiten deden ze met taart, want bij visite hoort natuurlijk taart!
Dit alles werd gratis mogelijk gemaakt door Kunstwerkt. Visite is een project van Kunstwerkt en OCMW Gent in het kader Drawing Days, een tekenfestival met één simpel en geniaal doel: iedereen aan het tekenen brengen. Tekenen heeft namelijk bijzondere eigenschappen. Je gaat anders naar de dingen en de wereld kijken en het blijkt ook een ideaal  middel om mensen met elkaar te verbinden. Al tekenend. Van die eigenschap maakten ze gebruik : ze verbonden generaties die doorgaans heel weinig contact met elkaar hebben.

Powered by Blog Grabber