Televisieopnames in Teutenkamer Hamont

Begin januari trok een ploeg van BlazHoffski Productions BV uit Amsterdam naar de Teutenkamer in Hamont.Televisieopnames in Teutenkamer Hamont

12-03-2019 15:00 – Ingezonden door Redactie

Begin januari trok een ploeg van BlazHoffski Productions BV uit Amsterdam naar de Teutenkamer in Hamont. Dit om er opnames te maken voor het bekende Nederlands televisieprogramma ‘Verborgen Verleden’. De bijzondere gast was acteur Alex Klaasen, wiens verre voorouder een zekere Hendrina Ballings is. Zij was de dochter van Adriaan Ballings, gestorven in 1804. Deze familie Ballings was erg actief als teuten in het gebied Stolwijk, bij Gouda en was geassocieerd met de teutenfamilies Claes en Spaas. Dit gegeven was een ideale insteek voor makers van de bekende Nederlandse TV-reeks Verborgen Verleden. Vandaar de komst van een vijfkoppige Tv-ploeg naar de Teutenkamer waar Alex Klaasen geconfronteerd werd met Luk Van de Sijpe, expert van de Teutengeschiedenis. Het Teutenverhaal werd uit de doeken gedaan, waarbij Alex Klaasen moest vaststellen dat het koopmansbloed bij zijn familie nog steeds vloeit. Het verdere verhaal kan men volgen op 14 maart  op de zender NPO-2, om 20.25 uur. Eerder dit seizoen gingen Gerrit Zalm, Carry Slee, Fedja van Huêt, Angela Groothuizen, Ronald Plasterk, Victor Mids en Olga Zuiderhoek in Verborgen Verleden op zoek naar hun familiegeschiedenis. Aan de hand van hun stamboom stuitten ze op bijzondere verhalen over hun voorouders. Deze verhalen vertellen ook iets over de geschiedenis van ons allemaal.

Powered by Blog Grabber