Tentoonstelling  Kantkring Hamont

Een groep van een 30-tal gepassioneerde kantwerksters uit Hamont-Achel en omstreken zijn al ruim 30 jaar bezig met het maken van kant, zowel kloskant als Lierse kant. Kantklossen klinkt de meesten wel…Tentoonstelling  Kantkring Hamont

21-10-2018 21:39 – Ingezonden door Redactie

Een groep van een 30-tal gepassioneerde kantwerksters uit Hamont-Achel en omstreken zijn al ruim 30 jaar bezig met het maken van kant, zowel kloskant als Lierse kant. Kantklossen klinkt de meesten wel bekend in de oren maar Lierse kant dan weer niet. Lierse kant bestaat uit machinaal geweven tule die met de hand bewerkt wordt. Ook hier weer het traditionele wit maar ook de modernere versie met kleuren. Daarbij komt ook nog het Liers parelwerk waarvan prachtige handtassen worden gemaakt.
Als je het woord “kant” hoort dan denk je heel waarschijnlijk aan de witte of ecru kanten kleedjes die bij oma op de kast en de tafel lagen.  Deze klassieke kanten maken onze dames natuurlijk ook nog maar we gaan mee met onze tijd. Steeds meer wordt er gewerkt met gekleurde garens en moderne patronen. Van ingekaderde werken tot op zichzelf staande 3D kunstwerkjes, draagbare kant in kleding en zelfs hoeden en sjaals. Om de vijf jaar kunt u deze werken komen bewonderen en dit jaar is het weer zover. In 2013 mochten wij ruim 750 bezoekers ontvangen. Ook deze keer hebben we weer een op zijn minst verrassend en origineel groepswerkgemaakt. Héél modern, een eigen ontwerp en dus nog nergens gezien! Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Limburgse gilde van houtdraaiers. Ook zij stellen hun werken tentoon en de combinatie met kant zal ongetwijfeld geslaagd zijn! Dit alles is te zien in het Michielshof in Achel centrum op 27, 28 en 29 oktober. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur en maandag van 10.00 tot 17.00 uur. Inkom € 1,00. Voor meer info, kantkringhamont@hotmail.com of op onze facebook pagina.

Powered by Blog Grabber