Tentoonstelling Zover het oog kan zien

De culturele samenwerking op het vlak van beeldende kunst tussen Neerpelt en Overpelt bestaat reeds enkele jaren. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van 11 kunstenaars uit de gemeente en draait rond het thema ‘Pelt 19’. Vorig jaar waren er al verschillende optredens, theatervoorstellingen…Tentoonstelling Zover het oog kan zien

13-01-2019 08:49 – Ingezonden door Redactie

De culturele samenwerking op het vlak van beeldende kunst tussen Neerpelt en Overpelt bestaat reeds enkele jaren. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van 11 kunstenaars uit de gemeente en draait rond het thema ‘Pelt 19’. Vorig jaar waren er al verschillende optredens, theatervoorstellingen en tentoonstelling die inspeelden op de fusie. Zo passeerden reeds de revue: Stijn Meuris, Joke Emmers, Layla Onlen, Wim Vanlessen met Imago Tijl, foto’s van Rob Walbers, het Groot Pelts Fusiekoor i.s.m. Musica, enz… Deze tentoonstelling laat nu ook de beeldende kunstenaars aan bod komen met hun visie over Pelt. Interessant is dat iedere kunstenaar een andere invalshoek, inspiratie of techniek hanteert, waardoor de tentoonstelling erg afwisselend is. De tentoonstelling “Zover het oog kan zien” loopt van zondag 13 januari tot 24 februari 2019 en is gratis toegankelijk. De tentoonstelling is een samenwerking tussen drie partners en vindt plaats op vijf locaties in Pelt: CC Palethe (Jeugdlaan 2), Provinciaal Domein Dommelhof (Toekomstlaan 5), Bibliotheek Neerpelt (Norbertinessenlaan 9), Atelier Lucas Pellens (Spoorwegstraat 32) en de Sint-Niklaaskerk Neerpelt (Kerkstraat). CC Palethe en Provinciaal Domein Dommelhof zijn alle werkdagen open tijdens de kantooruren (9.00 – 17.00 uur) en steeds tijdens (avond)-activiteiten en voorstellingen in de schouwburg (zie theateragenda’s). Voor de openingsuren van de bibliotheek verwijzen wij graag naar de website van de gemeente Pelt www.gemeentepelt.be. Atelier Lucas Pellens is iedere zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur  en de Sint-Niklaaskerk Neerpelt is elke weekdag geopend en zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. De kerk is ook open op zondagnamiddag: 13 en 27 januari en 17 februari 2019 telkens van 14.00 tot 17.00 uur. De adviseurs voor deze tentoonstelling waren kunstenaars Bie Flameng, Zjuul Devens, Stijn Lauwers en Lucas Pellens. De makers van de kunstwerken op een rijtje: Bart Proost, Bart Philippe, Stijn Lauwers, Wietse Palmans, Carlo Hermans, Jac. Douven (1908-2002), Gideon Kiefer, Veerle Achten, Caroline Coolen, Evelyne Loos en Hilde Keunen. De vernissage is op zondag 13 januari om 10.30 uur in CC Palethe met inleiding door schepen van Cultuur Niels Valkenborg en Dan Holsbeek. Er zal ook een muzikale omlijsting zijn door gitaarduo Anima. De opening gaat verder door om 11.30 uur in de Bib van Neerpelt en de Sint-Niklaaskerk. Daarna kan ieder die alles wilt zien doorgaan naar Dommelhof waar de opening om 12.00 uur zal zijn om vervolgens te eindigen in Atelier Lucas Pellens vanaf 13.30 uur. De tentoonstelling loopt van 13 januari tot 24 februari en is gratis toegankelijk. Op  www.palethe.be kan men een link vinden op de pagina van ‘Zover het oog kan zien’ waarop alle informatie en openingstijden te vinden zijn.

Powered by Blog Grabber