The Florida Project

Op dinsdag 8 mei om 20.15 uur draait de film ‘The Florida Project’ in het Dommelhof te Neerpelt. Deze film van regisseur Sean Baker gaat over de 6-jarige Moonee. Zij woont met haar moeder, de blauwharige, net ontslagen stripper Halley, in een goedkoop motel bij Disney World. De zomervakantie van het…The Florida Project

29-04-2018 15:30 – Ingezonden door Redactie

Op dinsdag 8 mei om 20.15 uur draait de film ‘The Florida Project’ in het Dommelhof te Neerpelt. Deze film van regisseur Sean Baker gaat over de 6-jarige Moonee. Zij woont met haar moeder, de blauwharige, net ontslagen stripper Halley, in een goedkoop motel bij Disney World. De zomervakantie van het meisje en haar vrienden zit vol wonderen en avonturen. De onderhoudsman van Disney World is hun steun, toeverlaat en beschermengel. Ontluisterend portret van een alleenstaande moeder met kind. Waar de film zich in eerste instantie concentreert op het kattenkwaad van de kinderen, groeit hij uit tot een sociaal drama over een moeder die niet in staat is haar dochter op te voeden. We krijgen een liefdevol en kleurrijk beeld van een verborgen, trieste wereld, waarin de personages niet als slachtoffer getekend worden. De kinderen spelen de sterren van de hemel. De jonge Amerikaanse regisseur Sean Baker maakte zijn vorige film met zijn iPhone. Deze film is gedraaid met gewone camera’s, maar hij is even puur. De in Cannes niet snel tevreden critici klapten zich de handen stuk.

Powered by Blog Grabber