Theaterserie literatuur Munttheater –- Carmiggelt door Helmert Woudenberg

Ook komend seizoen kunt u in het Munttheater genieten van theaterbewerkingen van de mooiste klassiekers en bestsellers! Koopt u kaarten voor drie van de vijf voorstellingen uit onze serie Literaire Meesterwerken,…Theaterserie literatuur Munttheater –- Carmiggelt door Helmert Woudenberg

30-06-2018 11:13 – Ingezonden door redactie

Ook komend seizoen kunt u in het Munttheater genieten van theaterbewerkingen van de mooiste klassiekers en bestsellers! Koopt u kaarten voor drie van de vijf voorstellingen uit onze serie Literaire Meesterwerken, dan ontvangt u € 10,- korting op de totaalprijs. Wij lichten hierbij één voorstelling voor u uit. Maak kans op twee gratis kaarten.
Op woensdag 27 maart staat de tweede voorstelling uit de serie op het programma: ‘Carmiggelt’.  Jarenlang schreef Simon Carmiggelt dagelijks een Kronkel in de krant. Niet echt een column, maar meer een levensschets. Een man slentert door de stad en belandt in een komische situatie of ontmoet een kleurrijk type. Humor met een melancholieke ondertoon. Meer dan veertig jaar na Carmiggelts dood, blijkt dat de tijd dit oeuvre niet heeft aangetast. Integendeel: zijn scherpe blik, zijn interesse in het menselijk onvermogen, zijn mededogen en zijn beeldende taal tillen de verhalen moeiteloos over de jaren heen. In `Carmiggelt’ speelt Helmert Woudenberg een aantal grappige maar ook droefgeestige gebeurtenissen, en kleurrijke en ontroerende personages. Voor ouderen een nostalgisch weerzien, voor  jongeren een prettige kennismaking met die tijd dat een glas bier nog een gulden kostte.

Maak kans op twee gratis kaarten voor deze voorstelling. Geef antwoord op de vraag ‘In welk dagblad verschenen de ‘Kronkels’ van Carmiggelt?’  o.v.v. prijsvraag literatuurserie en stuur deze naar pr@munttheater.nl.
De overige literatuurvoorstellingen uit de serie zijn: ‘Van de koele mere des doods, `Kom hier dat ik u kus’ van Griet op de Beek, `Turks Fruit’ van Jan Wolkers en `Noem het maar liefde’ van Ilja Leonard Pfeijffer.
Kaarten en info: www.munttheater.nl of via de Theaterkassa, telefoon 0495-513575.

Powered by Blog Grabber