Thema avond ‘Droge zomers, natte voeten’

Scholieren die staken, verhitte Haagse debatten en onzekerheid over de toekomstige energierekening.Thema avond ‘Droge zomers, natte voeten’

25-02-2019 12:00 – Ingezonden door Redactie

Scholieren die staken, verhitte Haagse debatten en onzekerheid over de toekomstige energierekening. Voldoende aanleiding om ook hier in de regio bij stil te staan. Daarom staan het klimaat- en waterbeleid centraal op de thema avond ‘Droge zomers, natte voeten’ op 13 maart in De Hofnar Valkenswaard. Onder meer dijkgraaf Lambert Verheijen, gedeputeerde Erik van Merrienboer en waterschapsbestuurslid Fabian Tijhof zijn aanwezig om in gesprek te gaan over het belang van goed waterbeleid.

Op 20 maart zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en waterschappen. En indirect ook voor de Eerste Kamer. Het klimaat is op dit moment het belangrijkste verkiezingsonderwerp en juist Provincie en waterschap spelen een belangrijke rol als het gaat om natuur- en waterbeleid. Dijkgraaf en Eerste Kamerlid Lambert Verheijen zal op 13 maart een inleiding houden over het belang van goed beleid. Gedeputeerde Erik van Merrienboer en lid van het waterschapsbestuur De Dommel, Fabian Tijhof lichten vanuit hun rol toe wat zij kunnen betekenen. In een rondetafelgesprek wordt ook besproken wat de gevolgen zijn voor de inwoners in de regio. Wethouders Toon Bosmans (Heeze-Leende) en Frits van de Wiel (Cranendonck) zullen vanuit het lokale perspectief vertellen wat belangrijk is. Uiteraard krijgt ook het publiek de kans vragen te stellen en zich te mengen in de discussie. De avond wordt georganiseerd door de PvdA afdelingen Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. De toegang is gratis en iedereen is welkom. De Hofnar is gelegen aan de Hofnar 1 in Valkenswaard.

Powered by Blog Grabber