Tongeren verslaat Nelo

PELT – Sporting NeLo had de hele week met ziekte en kwetsures te maken waardoor de frisheid het laatste kwartier duidelijk ontbrak.Tongeren verslaat Nelo

29-03-2019 09:46 – Ingezonden door Redactie

PELT – Sporting NeLo had de hele week met ziekte en kwetsures te maken waardoor de frisheid het laatste kwartier duidelijk ontbrak. Maar de wil om te winnen was duidelijk groter bij de handballers van Tongeren dan bij NeLo. Sporting zat meestal aan de goede kant van de score maar Tongeren loste niet; 4-5 na 10’ en 9-9 na 20 minuten. Als Sporting dan eens 2 à 3 doelpunten uitliep kwam Tongeren weer even snel terug bij. Zo bleef het gelijk opgaand. Daan Versleeuwen had een goeie dag en was de gevaarlijkste opbouwer van Nelo met 9 doelpunten. Ook Vandebeeck kwam goed in en liet Kittel enkele keren scoren. Toch werden nog teveel kansen op Stanojlovic gegooid, anders was de kloof al wat groter geweest. Toch ging Sporting rusten met een 13-15 voorsprong.
Het eerste doelpunt van de tweede helft was voor Tongeren, maar Sporting scoorde via Versleeuwen en Van Sloot en liep tot 4 doelpunten uit. Tongeren liet het kopje niet hangen en ging op tegenaanval weer heel snel de achterstand ophalen. Na 40 minuten 20-20 en Tongeren na 50’ op voorsprong 25-24. Tongeren knokte voor elke centimeter en welke variaties Sporting coach Vlijm ook probeerde, het kon Tongeren niet meer uit evenwicht brengen. Sporting speelde nog even alles of niets waardoor er, met een slimme Seirekidis, een groter verschil op het bord kwam: 31-27 voor Tongeren dat de overwinning door meer ‘grinta’ verdiende! Nu even rust om hopelijk de pijntjes weg te krijgen en naar de belangrijke wedstrijden toe te werken.

Powered by Blog Grabber