Tonpraters vormen sterke troef in Zurrik

De Bonte Avond in Roesdonk op donderdag 31 januari was een succes. Met maar liefst vier tonpraters viel er heel wat af te lachen in Party Centrum Antoine, voor HAC Weekblad vormde Tom van Osch het hoogtepunt….Tonpraters vormen sterke troef in Zurrik

09-02-2019 15:54 – Ingezonden door Bert Slenders

De Bonte Avond in Roesdonk op donderdag 31 januari was een succes. Met maar liefst vier tonpraters viel er heel wat af te lachen in Party Centrum Antoine, voor HAC Weekblad vormde Tom van Osch het hoogtepunt. Er waren verder veel jeugdige artiesten te zien op het podium met dansgroep D-Next, de dansmarietjes, het muzikale Van Slag, het drietal Wanne Zwets en de Bandparodie.

De carnavalszitting in Soerendonk was met name geslaagd doordat er vier tonpraters op het programma stonden. John Govers trapte af als gemeentewerker en had een leuke binnenkomst met zijn omgebouwde schoffel die je ook als kruk kan gebruiken. Hij zat meteen goed in zijn rol omdat hij net als echte gemeentefunctionarissen te laat kwam. Zijn droge humor waarbij gemeentewerkers het moesten ontgelden wisten de lachspieren alvast op te warmen. Later kwam Frank Stevens als de kale homokapper Max die het lachniveau opschroefde. Zijn dubbelzinnige grappen vielen erg in de smaak in de zaal. Zo vertelde hij over zijn kappersperikelen met een vechtscheiding en het bleken van lichaamsdelen waar de zon nooit schijnt.
Over een andere boeg gooide het de langharige Jan Bax, die als een ware kampsjaak op kwam. Zijn grappen waren overwegend grof, wat het publiek kon waarderen. Als typetje zette hij een mooie vertolking neer van een stereotype asociale kamper. Ook grappig was zijn aversie tegen het SMG orkest, hij zat niet te wachten op ‘tadaa’s en uitte zijn ongenoegen als het SMG zijn dreigementen negeerde. Over het SMG gesproken, de heren en dames klonken als een klok! De laatste en in mijn ogen beste tonprater was Tom van Osch, met zijn act Boer zoekt vrouw. Hij had een vloeiend verhaal en de mensen lagen keer op keer dubbel om zijn mislukte avonturen met vrouwen.
Tussen de acts door waren er drie vrolijke dansgroepen met jonge en nog jongere meiden met onder meer de dansmarietjes en de groep D-next. De laatste groep was zelfs grensoverschrijdend omdat er twee meiden uit Hamont bij zaten. De enthousiaste moves en leuke muziek mochten er wezen, sowieso viel hierbij op dat het geluid pico bello was geregeld in Soerendonk. Dat is niet altijd vanzelfsprekend op een zitting, dus dat mag gezegd worden.
Ook waren er drie groepen deze avond: Wanne Zwets, Van Slag en de Bandparodie. De eerste groep bestond uit twee heren en een dame, al waren ze allemaal verkleed als besnorde bouwvakker. Zittend op een steiger vertelden Nick Ras, Stef Verhoeven en Anne Vos elkaar over hun vakanties, dat gepaard ging met mannenhumor. Een anekdote ging als volgt: “Ik zat in het vliegtuig toen een stewardess aan mij vroeg of ik thee wilde drinken, waarop ik zei: Weet jij het verschil tussen een theezakje en een tampon? ‘Nee’, zei ze. Doe dan maar koffie!” Later verschenen drummer Martijn Smits en xylofoonbespeler Rik Winters als het duo Van Slag. Zij hadden veel interactie met het publiek, zo moesten de mensen liedjes raden en mochten ze verzoeknummertjes inbrengen. Oftewel, er werd veel gezongen en meegeklapt.
Ter afsluiting was er de bandparodie met Joost Mennen, Daan Ras, Koen van Mierlo en Ricky Cummins. In rap tempo wisselden vier heren sketches af. Regelmatig werd er door de speakers Hans Teeuwen afgespeeld, die de jongens leuk uitbeelden. Zo vertolkten zij tal van artiesten, zoals Jules Deelder, Queen en Meatloaf. Al met al was het een geslaagde zitting van CV Zurrik, met veel gezelligheid en enthousiaste artiesten. Dat laatste mag ook gezegd worden over swies Karin Timmermans die de artiesten met een vrolijke opkomst begeleidde naar het podium.

Powered by Blog Grabber