Toppers uit het mennen naar Valkenswaard en Beeksbergen

De KNHS heeft het NK mennen en het Nederlandse CAIO mennen toegewezen aan de organisaties van respectievelijk de wedstrijden in Beekbergen en Valkenswaard. Het NK voor de vierspannenmenners wordt in 2019 en 2020 tijdens het CAI Beekbergen verreden. Driving Valkenswaard International (DVI), staat voor…Toppers uit het mennen naar Valkenswaard en Beeksbergen

09-02-2019 15:45 – Ingezonden door Redactie

De KNHS heeft het NK mennen en het Nederlandse CAIO mennen toegewezen aan de organisaties van respectievelijk de wedstrijden in Beekbergen en Valkenswaard.
Het NK voor de vierspannenmenners wordt in 2019 en 2020 tijdens het CAI Beekbergen verreden. Driving Valkenswaard International (DVI), staat voor twee jaar garant voor de enige officiële landenwedstrijd die Nederland mag organiseren.  

Na de succesvolle editie van de landenwedstrijd vierspannen in Valkenswaard 2018 heeft de KNHS de viersterren-status (CAIO4*-H4) voor 2019 en 2020 opnieuw toegekend aan Driving Valkenswaard International. DVI wordt dit jaar gehouden van 29 mei tot en met 2 juni op de terreinen van Exell Equestrian in Valkenswaard.
“Wij zijn zeer vereerd dat de KNHS ons opnieuw het vertrouwen en de mogelijkheid heeft gegeven om deze viersterren-wedstrijd te organiseren,” vertelt organisator en gastheer Boyd Exell. “Driving Valkenswaard International kent dit jaar de vierde editie. Een menwedstrijd met alle internationale topteams. De viersterren-status levert voor de vierspanrijders extra punten op voor de Wereldbekerkwalificatie ranking. Maar buiten dat: het is voor ons een blijk van vertrouwen en waardering.”
Tijdens Driving Valkenswaard International gaat de top van de internationale mensport (twee- en vierspannen) de strijd met elkaar aan. Naast een landenwedstrijd nemen de deelnemers het ook tegen elkaar op in het individuele klassement.
Driving Valkenswaard biedt vijf dagen een programma met meer dan alleen spectaculaire, internationale hippische topsport. Kijk voor meer informatie op www.drivingvalkenswaard.com

De organisatie achter het CAI Beekbergen mag gerust zeer ervaren genoemd worden. Al meer dan 30 jaar neemt dit internationale menspektakel een belangrijke plaats op de kalender in. Mieke van Tergouw, eigenaar van het Riant Equestrian Centre in Beekbergen en de drijvende kracht achter het evenement, vertelt: “We zijn heel blij dat we het NK weer voor twee jaar mogen organiseren. Onze wedstrijd ondergaat dit jaar verschillende veranderingen. Allereerst is dat de datum, op verzoek van sponsors en andere relaties vindt de wedstrijd niet langer in de zomervakantie plaats, maar eind juni. Ook het hoofdterrein zal een ware metamorfose ondergaan. Zo wordt de VIP tent veel groter en krijgt een andere locatie, vanaf het nieuwe dakterras is het hele hoofterrein te overzien. Een ander belangrijk nieuwtje is dat de Engelsman Barry Hunter de parcoursbouw op zich gaat nemen. Hunter bouwt ook het WK tweespannen dat in september in Duitsland wordt georganiseerd.”
Het NK is onderdeel van de internationale wedstrijd voor vierspannen, daarnaast is er ook een internationale wedstrijd voor tweespannen en zal een van de wedstrijden uit de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy in Beekbergen worden verreden.
Met de verwachting dat er 50 tweespannen en 30 vierspannen aan de start komen, zal het een volprogramma worden. In 2019 wordt het CAI Beekbergen van 26 tot en met 30 juni gehouden. Meer informatie op: www.caibeekbergen.nl

Powered by Blog Grabber