Torpedo Hasselt – Achel VV 2-4

Met de zware afstraffing van vorige week in het achterhoofd, een waslijst afwezigen en een bezoek aan het hoog geklasseerde Torpedo dat mits een overwinning medekoploper kon worden, leek de wedstrijd op 13 januari alles behalve een pleziertripje te worden. Bij een 2-0 achterstand na amper twintig minuten…Torpedo Hasselt – Achel VV 2-4

20-01-2019 11:55 – Ingezonden door Redactie

Met de zware afstraffing van vorige week in het achterhoofd, een waslijst afwezigen en een bezoek aan het hoog geklasseerde Torpedo dat mits een overwinning medekoploper kon worden, leek de wedstrijd op 13 januari alles behalve een pleziertripje te worden. Bij een 2-0 achterstand na amper twintig minuten leek de wedstrijd reeds gespeeld maar dat was buiten een gedreven en fysiek indrukwekkend groen-wit gerekend dat de wedstrijd geleidelijk naar zich toetrok en na de rust de thuisploeg van de verzopen grasmat speelde. Het resultaat was een oververdiende 2-4 overwinning…

Een evenwichtig wedstrijdbegin leverde groen-wit een eerste uitstekende kans op toen Glen Huibers Bert Van Den Dungen alleen richting doel stuurde maar Bert stuitte op doelman Vreys. Aan de andere kant moest ook Maarten Brecko enkele keren zijn kunnen tonen maar was kansloos wanneer de snelle Sejdo zich op links kon doorzetten en de vrijstaande El Barham de voorzet mocht binnentikken (15’ 1-0). Vandecaetsbeek profiteerde amper enkele minuten later van een aarzeling in de Achelse defensie en kon al glijdend de bal voorbij Maarten Brecko duwen ( 22’ 2-0). Groen-wit was totaal niet van slag, voetbalde zich steeds beter in de wedstrijd en verscheen enkele keren gevaarlijk in de buurt van het lokale doel. De slimme lobbal van Niels Vandebroek (net over doel) had een beter lot verdiend (31’). Op slag van rust volgde de beloning : de hoekschop van Glen Huibers werd door de inlopende Jonas Van Der Wiel aan de eerste paal in doel verlengd (44’  2-1).
Een gedreven groen-wit kwam na de koffie uit de kleedkamer en de kansen stapelden zich op.  Johnny Bekaert knalde een eerste mooie doelkans hard over (48’) maar al enkele minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip na hands op voorzet van Jonas Van Der Wiel. Joris Hermans knalde helaas over (53’) maar zette zijn misser recht door amper 3 minuten later door de plaatselijke verdediging te soleren en de bal onder doelman Vreys binnen te schuiven (56’ 2-2).  Ook Jonas ging nog op wandel door de Hasseltse verdediging maar zag zijn schot door een verdediger van de doellijn gekeerd (58’) en ook Glenn Huibers zag zijn schot nog stranden op een Hasselts lichaamsdeel. Achel VV bleef de touwtjes stevig in handen houden (de groen-witte verdediging gaf geen krimp en een fysiek sterk Achels middenveld kon de Achelse aanvallers geregeld in stelling brengen. Toch moest het tot de 77ste minuut wachten toen kapitein Wielockx een zoveelste knappe aanval, begonnen via Joris Hermans, bekroonde met een hard afstandschot en groen-wit eindelijk op voorsprong bracht. Een ultiem offensief van de thuisploeg kwam er niet, het waren de  bezoekers die de score nog hoger hadden kunnen opdrijven. Glen Huibers stuurde Joris Hermans alleen richting doel, Joris omspeelde de keeper maar kon zijn schot niet meer kadreren (80’) en een knappe vrije trap van Niels Vandebroek werd door doelman Vreys uit de benedenhoek geduwd. Een orgelpunt kwam er toch nog in de slotseconde. Een mooie aanval belandde via Johnny Bekaert, Jonas Van Der Wiel bij Joris Hermans die het vierde doelpunt op een schoteltje aan Bert Van Den Dungen aanbood (93’ 2-4).
Volgende wedstrijd:  zaterdag 19 januari a.s. om 19u30   K. Achel VV – Zepperen-Brustem

Powered by Blog Grabber