Triggerfinger laat propvolle Posthoorn daveren

Een drukte van jewelste afgelopen zaterdag in De Posthoorn in Hamont. AHA! Hamont-Achel had namelijk niemand minder dan de Belgische topband Triggerfinger geprogrammeerd, met een uitverkochte zaal tot…Triggerfinger laat propvolle Posthoorn daveren

11-02-2019 12:23 – Ingezonden door Redactie – Foto’s Frank Emmers

Een drukte van jewelste afgelopen zaterdag in De Posthoorn in Hamont. AHA! Hamont-Achel had namelijk niemand minder dan de Belgische topband Triggerfinger geprogrammeerd, met een uitverkochte zaal tot gevolg. De band vierde zijn 20 ste verjaardag en ook HAC Weekblad mocht meevieren!

Dat Triggerfinger live heel sterk presteert is al langer geweten en die reputatie bewezen ze ook in Hamont. De band begon meteen met enkele stevige nummers en drummer Mario Goossens kreeg het publiek al vanaf de eerste drumslagen mee. Zanger Ruben Block trok al zijn charmes uit de kast en ook Lange Polle, bassist, zorgde voor heel wat interactie met het publiek. Doorheen de jaren heeft de band een uitgebreid oeuvre opgebouwd en dus hadden ze keuze genoeg bij het samenstellen van de setlist. Nummers als ‘Colossus’, ‘All this Dancing Around Again’, ‘Is It’ passeerden de revue. Het publiek genoot. En dan was er nog de cover van INXS ‘Need you Tonight’.

Men zegt weleens: je moet alleen coveren als je een net zo sterke (of zelfs betere) versie kan neerzetten, en dat brachten de mannen. Ze deden zeker niet onder voor het origineel en dat is al een prestatie op zich! De inwoners van Hamont-Achel en omstreken konden het  twee uur durende optreden dus zeker smaken. Toch zorgde de volle zaal ook voor heel wat rumoer, waardoor de ‘zachtere’ nummers wat verloren gingen in het geroezemoes. Maar wanneer de jongens weer aan het knallen gingen, ging ook de zaal weer helemaal mee. De ‘20th Anniversary Tour’ van Triggerfinger gaat nog even door want nog tot eind augustus staan er verschillende optredens gepland in onder andere België en Nederland. Voor een overzicht surf naar www.triggerfinger.net

Foto Frank Emmers

Powered by Blog Grabber