Tuinhier Hamont versiert de Taptoe en Mars- en Showwedstrijden

Ook dit jaar zullen de Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden in Hamont kleurrijk gedecoreerd worden. Voor de vierde keer op rij zal een werkgroep van Tuinhier Hamont (voorheen Volkstuin) zorgen voor een…Tuinhier Hamont versiert de Taptoe en Mars- en Showwedstrijden

07-05-2018 14:14 – Ingezonden door Redactie

Ook dit jaar zullen de Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden in Hamont kleurrijk gedecoreerd worden. Voor de vierde keer op rij zal een werkgroep van Tuinhier Hamont (voorheen Volkstuin) zorgen voor een bloemrijke versiering in het straatbeeld en zaal De Posthoorn. Secretaris Fons Vanbriel en voorzitster Lieve Eyskens geven graag een woordje uitleg.

“Onze eerste samenwerking met de Mars- en Showwedstrijden dateert van 2012,” vertelt Lieve. “Al voor de vierde keer verzorgen we de decoraties tijdens dit tweejaarlijks evenement. Tijdens vorige edities hebben we bloemstukken gemaakt met tal van instrumenten als basis.  Iedereen herinnert zich vast de versierde piano die op de hoek van de Bosstraat en de Stadswaag stond.” En ook deze editie wordt er weer hard gewerkt door de werkgroep van Tuinhier. Fons: “We starten ruim een half jaar op voorhand. Na verschillende vergaderingen wordt er een draaiboek opgesteld en  kan er gestart worden met de voorbereidingen. Dit jaar hebben we een nieuw concept bedacht. Zo zullen de bekende figuren die symbool staan voor dit event, zoals de dirigent, de tamboer, de xylofoonspeler,… verschijnen in het straatbeeld.” Fons stond eigenhandig in voor het creëren van deze figuren. “Uit paletten, hout en de nodige werkuren heb ik een mooie verzameling van 7 houten muzikanten bij elkaar getimmerd,” aldus Fons. Vanaf 11 mei zullen de werkstukken verschijnen in het straatbeeld. Vier figuren krijgen een plekje aan de Stadswaag in het centrum van Hamont. Daags voordat de Taptoe en de Mars- en Showwedstrijden van start gaan, zullen alle leden van de werkgroep de figuren bekleden met bloemen. Zo zijn ze in topconditie tijdens het muzikale weekend. “En net als andere jaren zullen we ook de aankleding van zaal De Posthoorn en het gemeentehuis voor onze rekening nemen,” gaat Lieve verder. “Zo worden er onder andere diverse muziekinstrumenten opgemaakt met bloemen, er worden een 50 tafelstukken gemaakt enz. In het stadhuis zullen dan weer enkele bloemstukken te zien zijn in de inkomhallen en de tussentrap. Maar ons pronkstuk zal te zien zijn op het marktplein, want daar zullen de houten muzikanten, die samen het logo vormen van de Mars- en Showwedstrijden, te zien zijn.”

De werkgroep die zich inzet voor dit evenement bestaat uit Fons en zeven dames van Tuinhier. De dames zijn allemaal actief in het bloemschikken. “Maar dit is slechts een kleine groep leden, want Tuinhier Hamont telt ruim 116 leden, waarvan 47 bloemschikkers” legt Lieve uit. “Dit jaar vieren we trouwens het 35-jarig bestaan van de groep ‘bloemschikken’. En we laten deze gelegenheid natuurlijk niet zomaar passeren, want in augustus wordt dit gevierd met een grote tentoonstelling in zaal De Posthoorn. Bovendien viert Tuinhier Hamont in 2020 haar 50-jarig bestaan en ook hier zullen leuke feestelijkheden aan verbonden zijn. Hierover volgt later natuurlijk meer info in HAC Weekblad!”

Powered by Blog Grabber