TWC Valkenswaard organiseert Skoda-Wils Nieuwjaarstocht

De Skoda Wils Nieuwjaarstocht op 13 januari is een ATB/veldtoertocht voor jong en oud en zowel voor de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden; 30 km, speciaal…TWC Valkenswaard organiseert Skoda-Wils Nieuwjaarstocht

04-01-2019 10:53 – Ingezonden door Redactie

De Skoda Wils Nieuwjaarstocht op 13 januari is een ATB/veldtoertocht voor jong en oud en zowel voor de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden; 30 km, speciaal voor kinderen en hun begeleiders en/of de beginnende fietser, en de klassieke afstanden van 45 en 55 km. De toertocht voert je door de afwisselende, maar vooral bosrijke omgeving tussen Dommelen, Bergeijk en de Belgische grens. De twee langere routes voeren de deelnemers tot in het prachtige natuurgebied De Maaij, tegen de Belgische grens. Bij de controlepost is er gratis soep, thee, sportdrank, peperkoek en stroopwafels. Het einde van de route voert over het bekende Euro Circuit. Op dit motorcross circuit is een uitdagend parcours uitgezet met pittige beklimmingen en steile afdalingen. Een must voor de klimmers en voor eenieder die wel van een uitdaging houdt. Voor wie dit een beetje te veel is, kan eenvoudig dit gedeelte overslaan. De start en finish is bij Café Zaal Biljart Du Commerce, Frans van Beststraat 7a in Valkenswaard. Bij de finish krijgen de deelnemers een gratis pastagerecht, af te halen bij Café Zaal Biljart Du Commerce en kan er binnen nog even gezellig nagepraat worden. De starttijd is tussen 8.30 en 10.30 uur. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen, deelnemers van 16 jaar en ouder betalen €5, leden NTFU/VWB betalen €4 en er is een Scan&Go aanwezig. Er wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Op gevaarlijke plaatsen, bv. bij oversteken van drukke wegen, zullen leden van TWC Valkenswaard aanwezig zijn om de deelnemers te assisteren. De ambulancediensten zijn op de hoogte gebracht omtrent deze rit en er is EHBO aanwezig. De organisatie zorgt naast een perfect uitgepijlde route voor een bewaakte fietsenstalling, afspuitplaats en een gezellige bevoorradingspost.

Powered by Blog Grabber