Tweede editie Buulse Biercantus

Tientallen liederen en vele liters bier gaan op zaterdag 29 september over de tafel als hofkapel De Bloasbuk voor de tweede keer de Buulse Biercantus houdt. De avond in café-zaal De Bellevue staat opnieuw…Tweede editie Buulse Biercantus

26-09-2018 16:27 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto Jos Meusen

Tientallen liederen en vele liters bier gaan op zaterdag 29 september over de tafel als hofkapel De Bloasbuk voor de tweede keer de Buulse Biercantus houdt. De avond in café-zaal De Bellevue staat opnieuw in het teken van muziek, samen zingen en samen het glas heffen.

BUDEL – De Biercantus is over komen waaien uit het studentenleven. Het doel is verbroederen en het delen van het glas. Zangtalent is geen vereiste voor deelname. Wel moet er aan allerlei regels worden voldaan.
Tijdens de Buulse Biercantus zitten alle deelnemende teams aan lange tafels, speelt er een band en wordt er bier geschonken uit grote kannen. Wanneer de band speelt, gaan de deelnemers staan en zijn ze verplicht om uit volle borst mee te zingen. Niemand kan zeggen dat hij de tekst niet kent, want iedereen krijgt bij aanvang het cantusboek waarin alle liedteksten staan.
De Buulse Biercantus bestaat uit vier rondes, waarbij per ronde het best meezingende team door de cantusleider wordt beloond. Wie zich niet houdt aan de regels krijgt door de cantusleider een ludieke straf opgelegd. Voorbeelden zijn ‘Adje gestrekt’ (met gestrekte arm een glas bier leegdrinken) of het drinken van een ‘Ad Melkert’ (bier met karnemelk).

Net als vorig jaar treedt de Bloasbuk tijdens de Biercantus op met Jack Meijer, bekend van de Buulse Proms en de Budelse zittingen. Daarnaast staan ook de Knoterbèhren op het podium, met eigen geschreven Budelse teksten op bekende melodieën. De presentatie en regie van de avond is dit jaar in handen van een nieuwe cantusleider.

De Biercantus op zaterdag 29 september begint om 20.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Deelnemende teams worden verzocht zich vooraf aan te melden via www.bloasbuk.nl. Deelnemen kan in teams van vijf tot vijftien personen. De minimumleeftijd is 18 jaar en de kosten per team bedragen 20,- euro. Hiervoor krijgt iedere deelnemer een cantusboek met alle liedjes. De eerste pitcher bier is van het huis. Café-zaal De Bellevue ligt aan de Maarheezerweg 1 in Budel.

Powered by Blog Grabber