Uitstekend vermaak op de Buulse zittingen

Voor de laatste keer in de oude Borgh vonden de Buulse zittingen plaats, voor de vijftigste keer alweer. HAC Weekblad deed verslag van afgelopen vrijdag en genoot van de avond in zijn geheel. Hoogtepunten…Uitstekend vermaak op de Buulse zittingen

15-02-2019 10:52 – Ingezonden door Bert Slenders – Foto Bart Lijten

Voor de laatste keer in de oude Borgh vonden de Buulse zittingen plaats, voor de vijftigste keer alweer. HAC Weekblad deed verslag van afgelopen vrijdag en genoot van de avond in zijn geheel. Hoogtepunten vormden de Buulse Blèèrköp, Jeroen van Nunen, dansgroep Exchange, Tom van Osch en Pluche Toelie.

De avond begon met de enthousiaste opkomst van prins Tijn en zijn consorten, aangekondigd door de altijd sterke presentator Johan Kuipers. Ook jeugdprins en –prinses Niek en Yara deden een woordje: “Allebei van de Triolier, dat belooft veel plezier”.  Vervolgens was het tijd voor de eerste act met dansgroep Exchange. Eerst gaven de meiden, gehuld in het zwart, een knappe showdans weg met sexy en knappe synchrone bewegingen. Daarna kwam de gardedans waarbij leider Tobias en zijn hulp Joachim ook hun kunsten vertoonden. Erg grappig en indrukwekkend tegelijk.
Hierna kwam de ton op het podium met daarin Klaas Bex als kabouter die uit de Efteling was gevlucht. Zijn flauwe grappen over de coke snuivende Sneeuwwitje, ‘Hash en Wietje’ en andere sprookjesfiguren kregen weinig bijval uit de zaal, al werd hij verderop in zijn act wel sterker.  
De ervaren Buulse Blèèrköp,  lieten daarentegen menig toeschouwer schaterlachen. Weergaloos was René Vos als de Zalando man en zijn wederkerend zinnetje ‘Da is nie leuuuuuk’.  Ook de liedjes over een kistje en de kip en de haan deden het goed. Sowieso klonken de drie Vosjes top met hun meerstemmige zang, een drummer, accordeonist en gitarist. Datzelfde mag ook gezegd worden over hofkapel de Bloasbuk, want zij klonken als altijd erg goed.
Jeroen van Drunen (uit Wintelre) zette daarna het hoge niveau voort met zijn uitstekende tonpraterskunsten als circusclown.  Door zijn vloeiende manier van spreken kwamen zijn afwisselend dubbelzinnige, schunnige en grove grappen erg goed over. Ook had hij best wat interactie met de zaal waardoor de mensen vaak dubbel lagen.
Nieke en Joep van Hunsel als ‘Zoer en Brus’ moesten het vooral van hun uitbeeldingskracht en droogheid hebben. Als het illustere gedesillusioneerde illusionisten duo ‘TweedeHans Klok’ beeldden ze geestige trucks uit en zongen ze smartlappen.
Hierna kwam wederom Exchange op het podium met wederom een te gekke act.
De groep Pluche Toelie had een hoog familie Flodder gehalte met het echtpaar Kraken dat bezoek kreeg van een gemeentelijke ambtenaar. Zij gooiden het over een andere boeg doordat ze veel zelfgemaakte filmpjes lieten zien en ook veel interactie hadden met de Bloasbuk. Zeker dat laatste was erg origineel en sowieso werkte het drietal erg goed op de lachspieren. Na afloop werd Jack Meijer van Pluche Toelie nog in het zonnetje gezet door de Buulder Buk voorzitter. Hij werd onderscheiden met de Orde van Verdienste voor zijn jarenlange inzet.
Als een-na-laatste was Tom van Osch die de Borgh naar zijn hand zette als Boer zoekt vrouw. Hij stond zelfverzekerd in de ton en zijn grappige humor over zijn strubbelingen met vrouwen was ijzersterk. Met veel sfeer sloten de Knoterbehren de avond vervolgens af. Met hun liedjes over eten kregen ze de stembanden los en haakten mensen bij elkaar in. Ook was het lachen om hun grappige teksten zoals:  “’t Leven is ’n frikandel, je maakt het zelf speciaal.” De laatste muzikale noten waren voor rekening van Johan Kuipers, omdat hij nu elf keer presentator is geweest op de Buulse zittingen en het voor gezien houdt.
’t Is moi gewist’, zong hij op een melodie van Guus Meeuwis. Hiermee kwam een mooie gevulde avond tot een einde met het podium, al was er voor de liefhebber ook nog een gezellige afterparty.

Powered by Blog Grabber