Uw Vakantie, onze zorg, bij SteRoMa MED BV

Op uitnodiging van Riks de Jong ging Claudia Daniels, medewerkster van HAC Weekblad onlangs mee naar het Turkse Alanya. Vorige keer deed zij verslag van het medische aspect van SteRoMa MED BV en dan met…Uw Vakantie, onze zorg, bij SteRoMa MED BV

16-08-2018 13:28 – Ingezonden door Redactie

Op uitnodiging van Riks de Jong ging Claudia Daniels, medewerkster van HAC Weekblad onlangs mee naar het Turkse Alanya.
Vorige keer deed zij verslag van het medische aspect van SteRoMa MED BV en dan met name over het unieke “thuisdialyse-project”.
Deze week gaat zij dieper in op wat het appartement Maxima Residence I en de omgeving te bieden hebben.

Het Appartement Maxima Residence I maakt deel uit van een kleinschalig complex dat in Mahmutlar ligt. U verblijft in een zeer luxe duplexappartement op de begane grond en eerste verdieping. De benedenverdieping telt twee slaapkamers met tweepersoonsbed, een badkamer met toilet en douche en een centrale ruimte waar een comfortabele slaapbank staat. Een van de slaapkamers is ingericht als dialyseruimte en beschikt onder andere over een televisie waarop Nederlandstalige zenders te ontvangen zijn. Op de eerste verdieping bevindt zich een royale living met open keuken, een badkamer en nog een slaapkamer met tweepersoons bed. Er is tevens een ruim balkon op het zuiden. Vanuit het appartement bent u met de lift zo bij het rustige zwembad, de fitnessruimte met sauna, de tuin en de afgesloten parkeerruimte. Bovendien is het gehele appartement rolstoelvriendelijk en staat er een scootmobiel ter beschikking.
Ideaal voor een vakantie met meerdere personen dus en het is zeker een aanrader om een auto te huren om de omgeving te verkennen.

Mahmutlar is een plaats aan de Turkse Riviera en ligt 12 kilometer ten oosten van Alanya. Het is een uit de kluiten gewassen vissersdorp, sinds het toerisme er een vlucht heeft genomen, met enkele oudheidkundige bezienswaardigheden. Het strand is vanuit het appartement op zo’n 15 minuten loopafstand, maar er zijn ook verschillende leuke marktjes en restaurants om de hoek. Het levendige Alanya, met haar grote Bazaar, haven en watervertier is echter ook heel dichtbij.

Waar de meeste mensen bij Turkije denken aan vijfsterren resorts en hitte, is de omgeving van Alanya juist bij uitstek geschikt voor kortere dagtrips.
Binnen een half uur rijdt u door het prachtige Taurus gebergte met zijn vele riviertjes en verkoelende bossen. Onderweg vindt u vele gezellige picknick-plaatsen die verkoeling op het water brengen alsmede de heerlijkste verse gerechten. U zit op een soort vlot op het water en alleen al het schouwspel van spelende kinderen in het water en balancerende obers over het water is een echte aanrader. Voor de jeugd is er ook vanalles te doen, denk daarbij aan parasailing, jetskiën of een tocht op een heuse piratenboot. Voor wie bij Turkije aan zonnebaden en zwemmen in zee denkt is er natuurlijk het heerlijke zandstrand met fijne restaurantjes en beachbars.

Als dialysepatient staat u ’s morgens verkwikt op en kunt u in de omgeving van alles ondernemen en zien en toch weer ’s avonds thuis zijn.
U kunt ervoor kiezen om zelf te koken met heerlijke verse producten van een lokale markt in de buurt, maar het uitgaansgedeelte van Alanya is zeker ook de moeite waard, met fijne visrestaurants aan de haven en gezellige barretjes in het centrum van de grote Bazaar. Laat zeker ruimte over in uw koffer, want het aanbod aan mooie kleding, tassen en schoenen is overweldigend en zeer goedkoop.

De laatste jaren is Turkije regelmatig slecht in het nieuws geweest, maar van eventuele spanningen merkt u in dit toeristische gedeelte niets. De mensen zijn vooral heel vriendelijk en gastvrij en steden als Alaya doen niet onder voor West Europese steden qua netheid en voorzieningen. De inwoners danken hun welvaart voor het grootste gedeelte aan het toerisme en zullen u laten merken dat ze uw verblijf in hun land appreciëren.
Leuk weetje is trouwens dat de rijkste bewoners van de Turkse Riviera voornamelijk vrouwen zijn, bij het verdelen van de erfenis van een landbouwer kregen de zonen het vruchtbaarste gedeelte van het land en de dochters de dorre kuststrook, die nu dus vele malen meer waard blijkt te zijn.

Mocht u nieuwsgierig zijn geworden naar de mogelijkheden van een verblijf in dit thuisdialyse appartement, neem dan vooral contact op via thuisdialyse@steroma.nl

Powered by Blog Grabber