Valkenswaards Kamerorkest goed Rococo

VALKENSWAARD – Op zondagavond 7 april om 20.15 uur komt het VKO naar Theater De Hofnar.Valkenswaards Kamerorkest goed Rococo

03-04-2019 12:13 – Ingezonden door Redactie

VALKENSWAARD – Op zondagavond 7 april om 20.15 uur komt het VKO naar Theater De Hofnar. Het wordt een afwisselende zondagavond, die wordt geopend met de heerlijke balletmuziek van Les Petits Riens, een ballet van Noverre met muziek van Mozart. Een ballet over “kleine dingen”, het zijn ook een twintigtal korte stukjes, waarvan het VKO er 10 zal uitvoeren.
Het Valkenswaards Kamerorkest laat zich voor Tschaikowsky’s schilderachtige Rococo-variaties vergezellen door de cello-soliste Marije de Jong. Tschaikowsky schreef zijn charmante variaties op basis van een zelf ontworpen thema en betoont hiermee eer aan de rococo-pruikentijd. De avond wordt afgesloten met Saint Saens’ Tweede Symfonie. De stijl van Saint-Saëns wortelt in de muziek van de 19e-eeuwse romantiek. Deze melodieuze en grootse symfonie toont zijn fantasie en vakmanschap en vormt een prachtige apotheose van dit concert. Marije de Jong is een veelzijdige celliste. In 2015 behaalde zij haar masters aan het Koninklijk Conservatorium den Haag bij Larissa Groeneveld. Zij is een klassiek opgeleide celliste met specialisatie in orkestspel en kamermuziek. Nu is zij werkzaam bij o.a. de Philharmonie Zuid-Nederland, het Residentie orkest en de Philharmonie Antwerpen.
Het Valkenswaards Kamerorkest (VKO) is een van de weinige kamerorkesten in Brabant. Het telt zo’n dertig enthousiaste en talentvolle amateurs die musiceren onder leiding van dirigent Martijn Pepels. Het orkest slaagt er moeiteloos in gezelligheid en Brabantse gemoedelijkheid te combineren met een hoog muzikaal niveau. Het VKO heeft zich door de jaren heen een breed scala aan muzikale stijlen eigen gemaakt en zoekt graag naar kleine pareltjes in de klassieke muziek uit de periode medio achttiende eeuw tot heden. Het orkest geeft met regelmaat concerten, niet zelden in samenwerking met diverse koren in de regio.
Kaarten kunnen worden gekocht via de website van Theater de Hofnar. In de voorverkoop geldt een korting op de entreeprijs van € 2,- Gebruik hiervoor op deze website de kortingscode: voorjaarVKO2019. Meer info: www.valkenswaardskamerorkest.nl

Powered by Blog Grabber