Van der Kruis Vakschilders uit Maarheeze genomineerd voor nationale Schildersvakprijs 2018

Ruben van der Kruis, sinds 2016 eigenaar van Van der Kruis Vakschilders, dingt mee in de categorie Onderhoudschilderwerk.  Uit de 32 voorgeselecteerde werken is zijn project ‘Wijnhuis Beaugrim te Weert’…Van der Kruis Vakschilders uit Maarheeze genomineerd voor nationale Schildersvakprijs 2018

30-10-2018 13:41 – Ingezonden door Redactie

Ruben van der Kruis, sinds 2016 eigenaar van Van der Kruis Vakschilders, dingt mee in de categorie Onderhoudschilderwerk.  Uit de 32 voorgeselecteerde werken is zijn project ‘Wijnhuis Beaugrim te Weert’ genomineerd voor de volgende en laatste ronde. Met acht andere genomineerden maakt hij in november kans op de publieksprijs, de overall-vakjuryprijs en op de Klanttevredenheidspluim 2018. Wijnhuis Beaugrim is gevestigd in de rijksmonumentale boerderij Jankushoof te Weert. Het prachtige pand kampte met enig achterstallig onderhoud. Het schildersbedrijf uit Maarheeze is in het voorjaar gestart met het schilderwerk van de binnendeuren en binnendeurkozijnen in de gewaagde kleurencombinatie wijnrood en het monumentale korengeel. Het buitenschilderwerk van deze boerderij uit 1824 bevond zich in zéér slechte staat. De modernste schuurtechnieken en diverse houtreparaties waren nodig alvorens de boerderij in haar drie oorspronkelijke kleuren olijfgroen/zwart, mosterdgeel en schelpwit kon worden teruggebracht. Het geheel is met de kwast in gesiliconiseerde hoogglanslak geschilderd, wat zorgde voor een volle authentieke look, oftewel de gewenste spekachtige uitstraling. Ruben van der Kruis is met zijn 37 jaar één van de jongste genomineerden van Nederland. De liefde voor het vak is hem met de paplepel ingegoten, maar zijn vakkennis is hem niet zomaar komen aanwaaien. Na zijn opleiding aan het Sint Lucas te Boxtel is hij in 1997 begonnen  in het schildersbedrijf van zijn vader. Pas na vele jaren schuren, strijken en lakken is Ruben in 2016 gestart met zijn eigen Van der Kruis Vakschilders, “Een jong bedrijf met passie voor de oude ambacht”. Deze nominatie ziet de sympathieke schilder dan ook als erkenning voor het vak dat hij met veel passie en plezier doet.
De Nationale SchildersVakprijs bestaat sinds 2008 en wordt jaarlijks uitgereikt door Eisma Bouwmedia, uitgever van SchildersVakkrant, Eisma’s Schildersblad en SchildersVak.nl, ter bevordering van het kwaliteitsbewustzijn in de schilder- en onderhoudsbranche en ter promoting van kwaliteitsschilderwerk bij belangrijke derden. In totaal worden zes prijzen uitgereikt in drie categorieën. De juryprijs en de categorieprijzen worden bepaald door een vakkundige jury. De winnaar van de publieksprijs is het project met de meest aantal stemmen van het publiek. Bekijk alle genomineerde projecten op de website www.nationaleschildersvakprijs.nl en stem op uw favoriete schilder uit Maarheeze!
Stemmen kan ook via www.vdkruisvakschilders.nl. Doe dit vóór 22 november, want dan vindt de bekendmaking plaats tijdens een feestelijke uitreiking.

Powered by Blog Grabber