VCN Dames 2 – Ledub Dames 1

De 4e uitwedstrijd van het seizoen stond zaterdag 3 november op het programma. Na de bekerwedstrijden het weekend daarvoor hadden we weer wat vertrouwen getankt om verder te gaan in de competitie. Vol…VCN Dames 2 – Ledub Dames 1

10-11-2018 11:08 – Ingezonden door Redactie – Foto Wil Kuijpers

De 4e uitwedstrijd van het seizoen stond zaterdag 3 november op het programma. Na de bekerwedstrijden het weekend daarvoor hadden we weer wat vertrouwen getankt om verder te gaan in de competitie. Vol goede moed, de shirtstas weer uitgewassen en de bidons (plastic PET flessen) gevuld vertrokken we vanuit carpool Best naar Capelle aan den IJssel. Met de nadruk op de -n achter de, toch Roxanne? Want het is natuurlijk Capelle aan den IJssel en niet Capelle aan de IJssel.
Na entree in de ‘hel’ van VCN, een pre-karaoke sessie in de kleedkamer (voorbereiding op het echte werk later die avond) en een warming up kon de wedstrijd van start gaan. Vastberaden gingen we van start. Echter leek de eerste set écht een typische ‘uitwedstrijd’. De ene na de andere serve vloog uit – wel afgewisseld met een paar rake aces. In deze set hadden we lang een voorsprong, tevens bij de ‘big points’. Echter vochten de dames van VCN zich terug en pakten uiteindelijk de eerste set met 25-23.
Maar, zoals afgesproken zouden we punt voor punt en set voor set gaan voor het doel: zoveel mogelijk punten mee terug naar Brabant nemen. Dus, niet getreurd, er waren nog 4 punten binnen te halen. In set 2 probeerden we met man en macht de ballen aan zijde van VCN op de grond te pompen en de aanvallen van VCN af te remmen. Het was aan beide kanten niet het mooiste potje volleybal, maar er werd wél gevochten. Punt voor punt. Het spel ging gelijk op, zij een serie, wij een serie. Set 2 resulteerde na een spannende slotfase in een 24-26 winst voor ons.
Mooi, gelijke stand en door naar set nummer 3. Set 3 was eigenlijk de enige set dat wij een voorsprong pakten die we niet meer weggaven. Er werden naarmate de wedstrijd vorderde minder persoonlijke fouten gemaakt waardoor het gemakkelijker was om op een positieve score uit te komen. We bleven vechten om ballen van de grond te halen, Marloes rende een marathon en veel rondjes om de bal bij de aanvallers aan het net te krijgen. Set 3 wonnen we, als eerste set deze wedstrijd met meer dan 2 punten verschil: 20-25.
In set 4 waren we vastberaden om voor dat 4e punt te gaan en ook in deze set bleef het gelijk op gaan. VCN bleef gaan en bleef overeind, aan Budelse zijde slopen er toch weer wat (soms onnodige) foutjes in. Ook deze set kwamen er weer wat rally’s voorbij die oneindig leken, die om en om naar VCNse en Budelse zijde gingen. Uiteindelijk grepen we net naast de winst, en ging deze set met 25-23 (wederom 2 punten verschil) naar VCN.
De 5e set was een set zoals de hele wedstrijd eigenlijk was verlopen. De laatste vechtersmentaliteit, energie en andere strohalmen werden uit de kast getrokken. Bij de wissel stond het gelijkspel. Daarna slaagden we erin een serie te maken en die voorsprong is niet meer weggegeven. Na bijna 2 uur spelen hadden wij de langste adem en konden we – uiteindelijk toch tevreden na een wedstrijd waarin veel van ons uithoudingsvermogen werd geëist- met 3 punten terug richting het Zuiden.
Toch weer 3 belangrijke punten én niet te vergeten de 4e winstpartij op rij – dat mag ook even gezegd worden. Aankomend weekend spelen we tegen de koploper, Volley Tilburg dames 1. Een ploeg met veel power, wilskracht en vermogen in huis. Maar we gaan alles op alles zetten, lekker ballen en er weer volle bak tegenaan om zoveel mogelijk punten in Budel te houden!
Komt dat zien!

Powered by Blog Grabber