Veel verlengingen bij BC Budel 1

Woensdag 28 maart stond voor BC Budel 1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer tegen FST Waalwijk 1. De herendubbel van Bas Strooy en Bart de Bie werd dan wel gewonnen, maar ze kregen de winst zeker niet cadeau: 21-19 en 23-21. De tweede set kon zelfs niet met de gebruikelijke 21 punten gewonnen…Veel verlengingen bij BC Budel 1

06-04-2018 12:10 – Ingezonden door Redactie

Woensdag 28 maart stond voor BC Budel 1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer tegen FST Waalwijk 1. De herendubbel van Bas Strooy en Bart de Bie werd dan wel gewonnen, maar ze kregen de winst zeker niet cadeau: 21-19 en 23-21. De tweede set kon zelfs niet met de gebruikelijke 21 punten gewonnen worden, er moest worden verlengd. Ook de damesdubbel van Kim Joosten en Tamara Tijsen werd gewonnen. De eerste set vrij gemakkelijk met 21-15, maar de tweede set werd een ander verhaal. Deze werd nipt gewonnen met 23-21. Ook nu weer in de verlenging. Het was een wedstrijd, waarin beide partijen zeer aan elkaar gewaagd waren. Met een 2-0 voorsprong werden de mixen begonnen. De eerste mix van Bart en Kim werd eenvoudig gewonnen met 21-16 en 21-12. De tweede mix van Bas en Tamara werd ook gewonnen. Nu was er in de eerste set ook weer een verlenging nodig: 23-21. De tweede set werd eenvoudiger gewonnen met 21-17.
Met een 4-0 voorsprong konden we aan de singles beginnen. Bas en Kim beten het spits af. Bas had een 3-setter nodig om te winnen. Het was een spannende wedstrijd: de eerste set won Bas met 21-17, de tweede set (wederom met verlenging) werd gewonnen door FST met 21-23, de derde set werd zeer makkelijk door Bas gewonnen met 21-9. Dus weer een puntje in ‘the pocket’. Kim wist ook haar single te winnen en wel in twee sets. De eerste set won ze met 21-14 en in de tweede kreeg ze een voorsprong, maar werd het toch nog spannend. De tegenstandster van Kim kwam verrassend terug, maar Kim hield haar hoofd cool en kon de set uiteindelijk toch winnen, in de verlenging, met 22-20.
Na Bas en Kim mochten Bart en Tamara aan de slag. Bart had 3 sets nodig om te winnen in een spannende wedstrijd. De eerste set werd verloren door Bart met 18-21, maar gelukkig herpakte hij zich en kon de tweede set winnen met 21-11 en ook de derde set won hij met 21-11, vrij eenvoudig dus! Tamara kon haar single helaas niet winnen en zorgde ervoor dat FST met 1 winstpunt terug kon naar Waalwijk. De eerste set ging het erg gelijk op, maar Tamara verloor die set met 18-21. De tweede set wilde ze heel graag winnen en dit lukte met 24-22, dus ook nu weer in de verlenging. In de derde set was Tamara het helemaal kwijt en verloor ze helaas met 10-21, er werd stevig van gebaald!
Het waren heel fijne wedstrijden en met de uitslag van 7-1 voelde dat helemaal top. Over 3 weken (donderdag 19 april) mogen we naar Waalwijk om de uitwedstrijd te spelen. Het zal ons benieuwen hoe het die avond zal gaan verlopen. Met al deze verlengingen zou het zomaar eens een andere uitslag kunnen worden. Maar natuurlijk gaan we daar niet van uit, we gaan voor de 8-0!

Powered by Blog Grabber