Veilige, comfortabele en brede fietspaden op Hamonterweg

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Neerpelt en Hamont-Achel worden uitgerust met vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Ondergronds wordt een gescheiden rioleringsstelsel…Veilige, comfortabele en brede fietspaden op Hamonterweg

12-10-2018 11:09 – Ingezonden door Redactie

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Neerpelt en Hamont-Achel worden uitgerust met vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Ondergronds wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd zodat afvalwater en regenwater los van elkaar worden opgevangen. De werken op het Neerpelts grondgebied zijn sinds vorige vrijdag afgerond. De werken op de Bosstraat richting Hamont gaan ondertussen verder.

De aanleg van het fietspad langs de Hamonterweg maakt deel uit van een langlopende samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer. “Alles begon in 2001, toen de rotonde in Sint-Huibrechts-Lille werd aangelegd. Vervolgens kwamen er, mede dankzij de bewonersgroep Veilig Verkeer Peerderbaan (VVP), in verschillende fases veilige fietspaden op de Peerderbaan van Sint-Huibrechts-Lille tot de grens met Kleine Brogel, in de Venderstraat en in de Lillerheidestraat”, zegt burgemeester Raf Drieskens. “Op deze plaatsen beschikt de fietser nu over veilige, comfortabele en brede fietspaden. De bewoners van deze straten beschikken dan weer over een nieuw wegdek voor hun deur en hebben een gescheiden riolering, waarmee ze bijdragen aan het milieu.” “Het gedeelte van de Hamonterweg tussen de kanaalbrug en de spoorwegovergang werd voorlopig niet aangepakt. De gemeente Neerpelt blijft er bij het Agentschap Wegen en Verkeer op aandringen om ook dit deel te voorzien van vrijliggende fietspaden”, zegt schepen van mobiliteit Liesbeth Fransen. Ook op de lokale verbindingswegen zoals De Jos Verlindenstraat, Zonhoekstraat en Achelsendijk werden de voorbije jaren veilige fietspaden aangelegd. Voor de Sint-Antoniusweg, Boseindstraat, Herentstraat, Broeseinderdijk, Kaulillerweg en Zandstraat staat de aanleg op de planning.

Powered by Blog Grabber