Verbod op vuurwerk

Tijdens de eindejaarsperiode geldt er een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk in de gemeenten Neerpelt en Overpelt. Dit verbod werd in 2016 ingevoerd. Tot dan toe was vuurwerk verboden, maar werd een afwijking voorzien ter gelegenheid van het Sint-Maartensfeest en op oudejaarsavond.Verbod op vuurwerk

01-01-2019 14:32 – Ingezonden door Redactie

Tijdens de eindejaarsperiode geldt er een algemeen verbod op het afsteken van vuurwerk in de gemeenten Neerpelt en Overpelt. Dit verbod werd in 2016 ingevoerd. Tot dan toe was vuurwerk verboden, maar werd een afwijking voorzien ter gelegenheid van het Sint-Maartensfeest en op oudejaarsavond. Deze uitzonderingen gelden echter niet meer. Er is nu een absoluut verbod op vuurwerk, ook op oudejaarsavond. De burgemeester kan wel nog, zoals voorheen, een machtiging verlenen om feestvuurwerk af te steken. Het algemeen vuurwerkverbod is ingegeven door de vele meldingen van burgers en politie over bijna-ongevallen, zowel bij particulieren thuis als op publieke plaatsen. Door het toenemend vuurwerkgebruik in buurten en straten, werd het risico op ongevallen te groot. Bovendien veroorzaakt vuurwerk overlast voor mens en dier.

Powered by Blog Grabber