Vereniging Vrienden van het Schepenhuis verruimt blik ‘We willen een brug slaan met België’

Vereniging Vrienden van het Schepenhuis (VvhS) verruimt haar blik. De grootste ‘ondernemersclub’ van Cranendonck, die in 2010 werd opgericht om de activiteiten in het Schepenhuis te versterken en uit te…Vereniging Vrienden van het Schepenhuis verruimt blik ‘We willen een brug slaan met België’

19-11-2018 18:53 – Ingezonden door Roy de Leijer – Foto Jos Meusen

Vereniging Vrienden van het Schepenhuis (VvhS) verruimt haar blik. De grootste ‘ondernemersclub’ van Cranendonck, die in 2010 werd opgericht om de activiteiten in het Schepenhuis te versterken en uit te bouwen, gaat zich meer richten op goede doelen en activiteiten buiten de muren van het Budelse Rijksmonument.

VvhS werd eind 2010 opgericht om de gebruikers van het Schepenhuis te ondersteunen, waaronder de cliënten van Lunet Zorg. De bedrijvigheid in het Rijksmonument is de laatste jaren echter afgenomen, reden voor de vereniging om haar blik te verruimen.
“We willen ons bijvoorbeeld meer gaan richten op de regiogebonden dagbesteding”, vertelt Marijn Mommers, voorzitter van Vereniging Vrienden van het Schepenhuis. Hij nam eerder dit jaar de voorzittershamer over Frank van Mierlo. Daarnaast is het zevenkoppige bestuur recentelijk verjongd met een aantal dertigers.

Behalve het ondersteunen van goede doelen is VvhS vooral een netwerkclub. Mommers: “Wij zijn geen belangenbehartigingsorganisatie, we proberen ondernemers bij elkaar te brengen. Iedereen is welkom, of het nu gaat om een detacheringsbureau, een installatiebedrijf of een financieel adviseur.”
Met de opbrengst uit de contributie van de leden en de inkomsten uit de verkoop van consumpties tijdens activiteiten worden de verschillende goede doelen ondersteund.

Een van de terugkomende VvhS-activiteiten is het ondernemerscafé in het voormalig protestants kerkje in Budel. Hierbij ligt de focus op laagdrempeligheid en gezelligheid. Er wordt steeds gezocht naar boeiende sprekers. Voor het ondernemerscafé op vrijdag 23 november is Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, als gastspreker uitgenodigd. Eerder gaven onder meer ondernemer Hennie van der Most, oud-wielrenner Gert Jacobs en oorlogsheld Marco Kroon acte de présence in het Napoleonskerkje.
Na afloop wordt er steevast een borrel gehouden. Mommers: “Op 23 november gaan we na het ondernemerscafé naar De Bonte Os om daar met de aanwezigen nog even na te praten.”

De bijeenkomsten van Vereniging Vrienden van het Schepenhuis worden maandelijks bezocht door een gevarieerd gezelschap, van kleine tot grote bedrijven van binnen en buiten Cranendonck. Door de lage contributie van 125,- euro per jaar is het ook voor zzp’ers en kleine bedrijven aantrekkelijk om lid te worden. Daarnaast kunnen ook lokale verenigingen en niet-ondernemers lid worden van de vereniging.

Het maandelijkse ondernemerscafé wordt volgend jaar teruggeschroefd tot 7 of 8 bijeenkomsten per jaar. Mommers verwacht dat dit beter aansluit beter aan bij de agenda’s van de leden. Naast het ondernemerscafé organiseert VvhS jaarlijks onder meer een vriendendag, feestavonden, bedrijfsbezoeken en ondernemerspitches. Mommers: “Daarnaast zijn er plannen om met specifieke thema’s aan de slag te gaan.” VvhS heeft ook internationale ambities. Mommers: “We willen een brug slaan met België. Ook Belgische ondernemers zijn welkom bij onze club. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor het uitwisselen van thema’s die actueel zijn in beide gemeenschappen.”

Aanmelden voor het ondernemerscafé op vrijdag 23 november, met als speciale gast Toon Gerbrands, is mogelijk via oc@vriendenvanhetschepenhuis.nl. Leden betalen 10,- euro, introducés 20,- euro. Het ondernemerscafé begint om 20.00 uur en vindt plaats in het protestants kerkje aan de dr. Anton Mathijsenstraat in Budel. De deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur.
Op vrijdag 14 december is er een feestavond met de groep Sisters of Soul in café-zaal De Wielerbaan in Budel. Aanmelden is mogelijk via oc@vriendenvanhetschepenhuis.nl. Leden betalen 10,- euro, introducés 15,- euro.

Powered by Blog Grabber