Verzorging en ontspanning voor mantelzorgers en hun zorgvragers

‘Samen even uit de zorg’, een project van Steunpunt Mantelzorg Verlicht, biedt mantelzorgers en hun zorgvragers ook in 2019 de mogelijkheid om eventjes los van de zorg te komen. Op een laagdrempelige manier kunnen mensen die voor hun naaste zorgen, alleen of samen met deze persoon, ontspannen bij Lokaal+…Verzorging en ontspanning voor mantelzorgers en hun zorgvragers

09-02-2019 15:46 – Ingezonden door Redactie

‘Samen even uit de zorg’, een project van Steunpunt Mantelzorg Verlicht, biedt mantelzorgers en hun zorgvragers ook in 2019 de mogelijkheid om eventjes los van de zorg te komen. Op een laagdrempelige manier kunnen mensen die voor hun naaste zorgen, alleen of samen met deze persoon, ontspannen bij Lokaal+ van het Summa College Zorg en Welzijn. Laat wel even weten dat je komt!

Op dinsdag 19 februari van 14.00 tot 16.00 uur zijn mantelzorgers én zorgvragers welkom in Lokaal+ van het Summa College, Willem de Rijkelaan 3. Bij Lokaal + worden de mantelzorgers door studenten van Summa verwend op verschillende manieren. Behalve genieten van huisgemaakt lekkers wordt er ook actie ondernomen op een ontspannen manier. Iedere keer verrassend! Mocht de mantelzorger of de zorgvrager alleen willen komen, dan is dat ook mogelijk. Houd wel rekening met weinig vrije parkeerplaatsen.

Door regelmatig en bijtijds je accu op te laden kun je de zorg voor je naaste langer volhouden. Vaak is het lastig om dit georganiseerd te krijgen. Toch is het van groot belang om af en toe in een rustiger sfeer even op adem te komen. Dit zorgt ervoor dat je de zorg beter vol kunt houden zonder zelf op te branden. Er is voldoende begeleiding aanwezig zodat mantelzorgers vrij zijn om hun eigen invulling te geven. Maar in de praktijk is het toch  gezellig om samen te zijn met andere mantelzorgers en zorgvragers!

Powered by Blog Grabber