Vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Cranendonck

Op 26 april 2018 reikte waarnemend burgemeester Henri de Wijker- slooth aan vijf inwoners uit Cranendonck een koninklijke onderscheiding uit. Bijzonder is dat twee inwoners, de heer Verrest uit Maarheeze…Vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in Cranendonck

04-05-2018 14:55 – Ingezonden door Redactie – Foto DeMeus

Op 26 april 2018 reikte waarnemend burgemeester Henri de Wijker- slooth aan vijf inwoners uit Cranendonck een koninklijke onderscheiding uit. Bijzonder is dat twee inwoners, de heer Verrest uit Maarheeze en de heer Twardy uit Budel, de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau ontvingen. Drie inwoners zijn door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Aan de volgende personen is een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt:

Drika Broers-van Mierlo
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Broers-van Mierlo uit Soerendonk is op haar respectabele leeftijd van 81 jaar nog steeds actief voor haar medemensen in de omgeving. Al meer dan 30 jaar is mevrouw Broers-van Mierlo vrijwilliger bij maaltijdservice ZuidZorg als bezorger van maaltijden aan mensen die niet meer zelf kunnen koken. Sinds 1999 is Broers-van Mierlo ook actief bij Zorgcentrum Mariënburght in Budel (Land van Horne), waar zij zich tevens bekommert om de maaltijden. Zij verzorgt er de middagmaaltijd voor bewoners van het zorgcentrum. Tenslotte zorgde mevrouw Broers-Van Mierlo jarenlang voor haar zus, die een beperking heeft. Zij staat altijd klaar voor de mensen om haar heen.

Harry Vorst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Vorst heeft tot zijn pensionering gewerkt als personeelsmanager bij Atos Origin. Daarnaast was hij zeer betrokken bij verschillende initiatieven in Cranendonck. Zo was hij lid van de ouderraad van de St. Jozefschool in Maarheeze. Na het sluiten van deze school jaren later werd hij bestuurslid van de stichting die de voormalige school wilde renoveren en omvormen tot ontmoetingsplaats. “Onze school”, een multifunctioneel maatschappelijk ontmoetingspunt, is sinds 2017 een feit. Daarnaast zet de heer Vorst zich al bijna 30 jaar in voor Stichting Vluchtelingenwerk Cranendonck, als secretaris en vrijwilliger. Sinds 1992 vervult hij de rol van secretaris in het zangkoor Kempengalm in Maarheeze. Tenslotte was Vorst voorzitter van Stichting Station Maarheeze, die zich met succes inzette voor de komst van een treinstation in Maarheeze.

Johan Verrest
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Sinds 2008 is de heer Verrest penningmeester van Stichting Hematon (voorheen Lymfklierkankervereniging Nederland). De heer Verrest heeft een belangrijke rol gespeeld in de fusie van vier patiëntenorganisaties tot één landelijke stichting, Stichting Hematon. Bovendien organiseert hij regiobijeenkomsten voor patiënten. Daarnaast is de heer Verrest bijna 10 jaar in verschillende functies actief geweest bij Onderwijsstichting St. Gertrudis in Maarheeze. Verrest is liefhebber van de muziek van componist en pianist Franz Liszt. Hij is penningmeester van Stichting Franz Liszt Kring in Maarheeze die festivals, concerten en lezingen in het hele land organiseert. Tenslotte is de heer Verrest voorzitter en penningmeester van de Vereniging van Eigenaren van Urban Villa II in Grave en was hij in 2016 waarnemend penningmeester van patiëntenorganisatie Longkanker Nederland.

Annie Maas-Strick
Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Met haar 80 jaar zit mevrouw Maas-Strick zeker niet stil. In 1990 begon zij met vrijwilligerswerk en dat doet zij nog steeds met veel plezier en inzet. Zij is vrijwilliger bij het zwembad de IJzeren Man in Weert. Daar is ze gastvrouw en organiseert verschillende activiteiten. Ook is mevrouw Maas-Strick vrijwilliger bij zorginstelling Land van Horne. Al jaren ondersteunt ze op verschillende manieren de kerkdiensten. Ook helpt Maas-Strick bij de wekelijkse welfare-middag en het jaarlijkse evenement wielerronde Mijl van Mares in Maarheeze.

Franz Twardy
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Twardy was jaren werkzaam bij Philips in Maarheeze. Sport is een belangrijke rode draad in zijn leven. Hij was zo’n 15 jaar actief voor voetbalclub SV Budel. Hij was voorzitter en secretaris maar trainde ook de jeugd en hielp mee met verschillende activiteiten. Later werd hij actief in de tafeltennis, voor de vereniging Budilia in Budel. Vanaf1990 zet de heer Twardy zich in voor het sporten voor mensen met een beperking. Eerst als (assistent)bondscoach Tafeltennis bij de Nederlandse Bond voor Aangepast sporten (Nebas). In die periode begeleidde hij sporters bij drie paralympische spelen en bij de Europese Kampioenschappen. Later werd Twardy vrijwilliger voor de Stichting Promotie gehandicaptensport (SPGN). Momenteel is hij nog steeds actief voor de tafeltennissport bij de National Table Tennis Federation Para Table Tennis. Tenslotte wordt ook de eigen gemeente niet vergeten. De heer Twardy is bestuurslid en penningmeester van de Seniorenvereniging Budel en geeft in Maarheeze computerlessen aan senioren.

Foto’s DeMeus

Powered by Blog Grabber