Vogelcursus voor beginners

IVN Weert e.o. organiseert in het voorjaar van 2019 een vogelcursus voor beginners. Deze cursus beslaat 3 bijeenkomsten die plaats zullen vinden op donderdag 21 maart, zaterdag 13 april en zaterdag 18…Vogelcursus voor beginners

02-01-2019 14:24 – Ingezonden door Redactie

IVN Weert e.o. organiseert in het voorjaar van 2019 een vogelcursus voor beginners. Deze cursus beslaat 3 bijeenkomsten die plaats zullen vinden op donderdag 21 maart, zaterdag 13 april en zaterdag 18 mei.

Het doel van de cursus is om een introductie te geven in de fascinerende vogelwereld en een eerste aanzet te geven voor het herkennen van de vogels in onze eigen omgeving. Op 21 maart starten we de cursus met een theorieavond van 19:00 uur tot 22:00 uur in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Tijdens deze avond worden onderwerpen behandeld zoals de vogeltrek, vogelgeluiden en het herkennen van vogels in en om de tuin.

Op 13 april en 18 mei trekken we het veld in en zullen we natuurgebieden bezoeken in de omgeving van Weert waar we onder deskundige begeleiding vogels proberen te spotten. Het is dan volop voorjaar en dus zal er veel te zien en te horen zijn. Kortom: de uitgelezen kans om de opgedane vogelkennis toe te passen in het veld!

De kosten voor de cursus bedragen 10 euro voor IVN-leden en 15 euro voor niet IVN-leden. Voor inschrijven en nadere informatie kunt u terecht bij Bas Hissel via 06-23565571 of via e-mail: bashissel@gmail.com. Betaling dient voorafgaand aan de cursus te zijn voldaan aan IVN Weert op rekeningnummer NL02 RABO 0149904789 met vermelding vogelcursus voor beginners.

Powered by Blog Grabber