Volle tent geniet van Dorpleinse bonte avond

Het publiek genoot van ruim vier uur bonte avond-vermaak. De bonte avondcommissie van De Heiknuuters had gezorgd voor een goede mix van kletspraat, dans, cabaret en zang. Een tiental acts werd door suisse…Volle tent geniet van Dorpleinse bonte avond

01-03-2019 10:06 – Ingezonden door Roy de Leijer

Het publiek genoot van ruim vier uur bonte avond-vermaak. De bonte avondcommissie van De Heiknuuters had gezorgd voor een goede mix van kletspraat, dans, cabaret en zang. Een tiental acts werd door suisse Wim Caris naar het podium geleid, dat dit jaar in een nieuw jasje was gestoken.
De carnavalszitting werd afgetrapt met het ‘Oud Dorpleins Volkslied’. Het lied, dat is geschreven op de melodie van het Limburgs volkslied ‘Limburg, mijn vaderland’, werd op het podium meegezongen door de Cranendonckse burgemeester Roland van Kessel en zijn vrouw Nancy.
De Limburgse achtergrond van de nieuwe burgemeester had de cabaretgroep Tri-Jo’s de nodige inspiratie gegeven. Het drietal had als enige act oog voor het lokale wel en wee in de gemeente Cranendonck. Jos en Johan Rademakers en John Kees wisten het publiek verder te vermaken met hun vertolking van het nummer ‘O sole mio’ van De Drie Tenoren en geslaagde grappen als: “Mijn zoon wil graag vuilnisman worden. Hij denkt dat hij alleen op woensdag moet werken.”
Het kostte de ervaren zeveraar Rob Scheepers uit Helmond weinig moeite om de spits in de ton af te bijten. Als Theo van de thuiszorg had hij de lachers snel op zijn hand. Of zijn cliënten ook zo vrolijk worden van zijn hulp is echter de vraag. Scheepers: “Wat is het grootste verschil tussen werken in een slagerij en in de thuiszorg. Een slager werkt met vers vlees.”
Ook Frans Bevers uit Oirschot kreeg de handen op elkaar. Met een goed gevoel voor timing en publieksinteractie kroop hij in de huid van SRV-man Ciske, die moest zijn stoppen met zijn werk om zijn vrouw te helpen met haar buurtsuper. Ook de huwelijkse beslommeringen van Hans Verbaarschot uit Deurne als Bolleke Pretvet vielen goed in de smaak.

Het duo De Kletskop uit Bocholt (B) kreeg het publiek met bekende meezingers als ‘Het kleine café aan de haven’ en ‘Sweet Caroline’ van de stoelen. Ook bij het korte optreden van de Foute Jongens, met prins Leo Sentjens van De Heinknuuters, werd de polonaise al snel ingezet.
Ook het onderdeel dans was prima verzorgd. Met de jeugdige danstalentjes, met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar, en de junioren van dansschool M&M kan Dorplein de komende jaren vooruit.
Het aantrekken van het Duo Vreemd was een schot in de roos. Het muzikomische duo, bestaande uit Fred ten Hoor en Ronald Vermijs, was vrijdag een van de hoogtepunten. Met meedeiners als ‘Hey Jude’ en ‘You never walk alone’ en veel publieksparticipatie zat de sfeer er meteen goed in. Het optreden werd beëindigd met een hoog lalalala-gehalte.

Als afsluitende act zorgde Boy Jansen, winnaar van de Zilveren Narrekap, met zijn voorlopig laatste optreden in Cranendonck voor het absolute hoogtepunt van de avond. Met het typetje Truus van Boven gaf hij een inkijkje in het leven van een 50-plus stewardess. Met geslaagde grappen als ‘Vroeger noemden ze me Easy Jet’ en andere ludieke vondsten denderden de lachsalvo’s kort na middernacht door de Dorpleinse feesttent.

Powered by Blog Grabber