Vrijwilligers project Buurtbemiddeling

Binnenkort start het project buurtbemiddeling in Cranendonck. In dit project helpen vrijwilligers bij  het vinden van oplossingen voor problemen en conflicten in de buurt. De vrijwilligers krijgen vooraf…Vrijwilligers project Buurtbemiddeling

04-04-2018 08:56 – Ingezonden door Redactie

Binnenkort start het project buurtbemiddeling in Cranendonck. In dit project helpen vrijwilligers bij  het vinden van oplossingen voor problemen en conflicten in de buurt. De vrijwilligers krijgen vooraf een training en worden ondersteund door Cordaad Welzijn en Lumens.

Vaak worden klachten en buurtproblemen aangemeld via maatschappelijke organisaties zoals de woningcorporatie, politie, huisarts of een buurtorganisatie. Soms is een gesprek met de  coördinator al voldoende om het conflict een positieve wending te geven. Lukt dat niet, dan kunnen de vrijwillige buurtbemiddelaars contact opnemen met de betrokken buurtbewoners. Vaak is het voor buurtbewoners moeilijk om het  gesprek met elkaar aan te gaan. Door bemiddeling van de vrijwillige buurtbemiddelaars worden de buurtbewoners hierin ondersteund. In ongeveer driekwart van de bemiddelingen is er een positief resultaat!
Heeft u belangstelling voor deze boeiende vorm van vrijwilligerswerk? Neem dan contact op en stuur een berichtje naar franktoonen@cordaadwelzijn.nl

Powered by Blog Grabber