Vrijwilligers project Buurtbemiddeling

CRANENDONCK – Bij buurtbemiddeling helpen vrijwillige bemiddelaars bij het oplossen van conflicten tussen buren.Vrijwilligers project Buurtbemiddeling

02-04-2019 11:53 – Ingezonden door Redactie

CRANENDONCK – Bij buurtbemiddeling helpen vrijwillige bemiddelaars bij het oplossen van conflicten tussen buren. De bemiddelaars voeren gesprekken met de betrokken bewoners, die een conflict met elkaar hebben en daar zelf niet (meer) uitkomen. Als beide buren instemmen, volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale plek. Beide buren krijgen de gelegenheid om hun verhaal te vertellen en hun wensen te benoemen. Uiteindelijk gaan de buren zelf oplossingen zoeken, waar beide achter staan. De ervaring leert dat buurtbemiddeling in 70% van de gevallen leidt tot aanwijsbare verbetering van het probleem. De aanmeldingen lopen vaak via maatschappelijke organisaties zoals de woningcorporatie, politie, huisarts of een buurtorganisatie. Voor dit project zijn we op zoek naar nieuwe vrijwillige bemiddelaars. De vrijwilligers krijgen vooraf een training en worden ondersteund door Cordaad Welzijn en Lumens Werkt. Heeft u belangstelling voor deze boeiende vorm van vrijwilligerswerk? Neem dan contact op en stuur een berichtje naar franktoonen@cordaadwelzijn.nl of kijk op onze advertentie op www.goedbezigcranendonck.nl (zoekterm: buurtbemiddeling)

Powered by Blog Grabber